Hirdetés
. Hirdetés

Halál a rézre: az Intel fényből épít adatutat!

|

Az első szilícium-fotonikus modulok szerverek között továbbítják majd az adatokat, de később a számítógépeken belül is leváltják a rézkábeleket.

Hirdetés

Az Intel szerint meg vannak számlálva a számítógépeken belül és között futó rézvezetékek napjai, és örökükbe az optikai kommunikáció lép.

A lapkagyártó olyan új szilícium-fotonikus modulokat készített, amleyek fényt és lézersugarat használnak az adattovábbításra. Először szerverek és adatközpontok között fognak üzembe állni, közölte Diane Bryant, az Intel Data Center Groupjának alelnöke az Intel fejlesztői fórumán. Később azonban lapkaszinten is megjelenik az optikai kommunikáció, vagyis számítógépen belül is a fényre épül majd az adatátvitel.

A PC-k és a szerverek között jelenleg elektromos kábeleken utaznak az adatok, átviteli sebességük azonban elérte fizikai határait, és ezt a korlátot csak az üvegszálas technikával lehet áttörni. Az üvegszálas technika nem csak gyorsabb, de kisebb helyet foglal el, és még olcsóbb is, mint a rézkábel. Az első szilícium-fotonikus modulok 100 gigabit/másodpercet tudnak majd, és a széleskörben használt Ethernet protokolon alapulnak, viszont a szervereknél speciális adatátviteli kapcsolóra lesz szükség az adatforgalom kezeléséhez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.