Hirdetés
. Hirdetés

Hálózati újdonságok a Belkintől

|

A Belkin a vezeték nélküli routerek új konstrukciójával lépett piacra.

Hirdetés

A függőleges kivitel minimális helyet foglal az asztalon és jobban használható a hátoldali portok címkézésének és az előlapon levő, egyszerűen értelmezhető ikonoknak köszönhetően, amelyek színe hálózati probléma esetén borostyánra változik.


A Belkin kijelölt egy új fejlődési irányt, aminek első darabja a fekete színű, formatervezett és kék ikonos állapotjelzőkkel rendelkező N1 vezeték nélküli router, amelyet az N1 Vision vezeték nélküli router és modem-router követett, szintén fekete külsővel, letisztult vonalvezetéssel és a hálózati állapotot jelző aktív képernyővel! Az év végén debütáló új N+ ennek a sorozatnak a folytatása, így tartalmazza az N1 sorozat egyes népszerű elemeit (például a sebességmérőt). Emellett az N+ router és gateway természetesen gigabites vezetékes kapcsolat felépítésére alkalmas, illetve már lehetővé teszi az USB tárolóeszközök közvetlen csatlakoztatását is – legyen az USB kulcs vagy külső merevlemez –, amit a hálózatba kapcsolt bármelyik számítógépről elérhetünk, így ezúton egyszerűen oszthatunk meg zenét, videót, vagy vagy éppen nyomtathatunk (tehát megspórolható a print szerver).

 

1106belkin1.jpg
 


Újdonság a WPS (Wi-Fi Protected Setup) integrálása is, mely egy gombnyomásra lehetővé teszi hogy a kliensek azonnal csatlakozhassanak az útválasztóhoz minden további beállítás nélkül – amennyiben birtokában vagyunk a PIN kódnak. A WPS-sel természetesen a WPA, WPA2 biztonsági kulcsokkal kapcsolatos információk is automatikusan átöröklődnek, ezáltal nem kell a szoftverrel és kézi konfigurálással bajlódni. Csak egy gombnyomás, egy kód megadása, és máris teljes biztonságban élvezhetjük a vezeték-nélküli hálózat adta előnyöket, mint például a fájlok megosztása, streaming nagyfelbontású videók, online játékok, VoIP telefon és távmunka-végzés.


Kijelző – interaktívan!


A 802.11n (Draft) Wi-Fi szabványra épülő Belkin N1 Vision az első Wi-Fi router, amit elláttak olyan interaktív LCD-kijelzővel, amely lehetővé teszi a hálózat üzemének figyelését, és konkrétan figyelemmel kísérhetjük rajta a szélessávú hálózat sebességét, a számítógép sávszélesség-felhasználását és a csatlakozó hálózati eszközök állapotát, de olyan mindennapi funkció ellátására is képes, mint dátum és idő kijelzés. A kiváló minőségű kijelzőn látható menürendszer léptetését a mellette található gombokkal oldották meg, így az adatok lekérdezése gyerekjáték.


Az N1 Vision – mint említettük – már része az újszerű formatervezésnek. Az elegáns állványos felépítés és az apró antennák gondos formatervezésről árulkodnak, ráadásul a hálózati teljesítmény terén is a maximálisat nyújtja a 3x3 MIMO technológiával és a négy darab vezetékes gigabites porttal. Természetesen a felhasználóbarát kezelés a gyártó számára is fontos, ezért az N1 Visiont telepítőlemez nélkül, úgymond „Plug&Play” használatba vehető, illetve a biztonsági funkciók – mint WEP, WPA és WPA2 titkosítások – beállítását is leegyszerűsítették a közérthetőség kedvéért.

 

1106belkin2.jpg
 


Nem csak az új 802.11n szabványt fejleszti a gyártó, hanem a jó öreg 802.11g-ben is lát még fantáziát. A G+ MIMO családból is elérhető router és gateway egyaránt, mely a MIMO technológiának hála jobb vezeték-nélküli teljesítményre képesek, illetve támogatják a már említett WPS technológiát.
A Belkin kínálatában a hagyományos 802.11g szabványra épülő eszközök is megtalálhatók, melyek különösen hasznosak akkor, ha egyszerű és költségkímélő megoldást keresünk, netán régi vagy rossz útválasztónkat kívánjuk helyettesíteni egy újjal.


Nyomtatók közös használata és hozzáférés adathordozókhoz vezeték nélkül – a Belkin Network USB Hub révén


A lakáson belüli hálózatok – a felhasználóbarát és bővíthető perifériákhoz hasonlóan – egyre népszerűbbek, éppen ezért a Belkin hamarosan elérhetővé teszi a Network USB Hubot. Ez a termék biztosítja a felhasználók számára, hogy 5 darab (további hubok közbeiktatásával összesen 15 darab) USB-eszköz kapcsolódhasson a vezeték nélküli vagy vezetékes hálózathoz, így lehetővé válik a vezeték nélküli hozzáférés nyomtatókhoz (azaz gyakorlatilag nyomtatószerverként használható), USB-eszközökhöz, MP3 lejátszókhoz, külső merevlemezes maghajtókhoz, vagy bármely más USB-s eszközhöz. A hub közvetlen USB-kapcsolatot szimulál, amelynek hatására a számítógép úgy érzékeli, mintha a hálózatban levő eszközök közvetlenül csatlakoznának a számítógépre. Speciális gyorsítótáras eljárások biztosítják a nagysebességű USB-eszközök maximális sebesség melletti üzemelését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.