Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan már 110 millióan neteznek 5G-n Kínában

|

Egy felmérés szerint elképesztően sokan használják a közeljövőben a kiépülő hálózatot, ezzel pedig Kína válik a világ vezető 5G nagyhatalmává.

Hirdetés

Kína legnagyobb telekommunikációs cégei kevesebb mint egy éve álltak elő azokkal a tervekkel, melyek nyomán az átlagfelhasználók számára is használható 5G hálózat épülne ki az országban. A China Academy for Information and Communications Technology elnöke nemrég bejelentette, miszerint előzetesen több mint 110 millióan jelezték, hogy szeretnék használni az épülő technológiát.

Hirdetés

Az eredmény nem annyira meglepő annak fényében, hogy a kormány a telekommunikációs cégekkel, az eszközgyártókkal és a szoftverfejlesztőkkel együttműködésben hatalmas hírverést csapott a technológiának, és csak júliusig 460 ezer 5G tornyot telepítettek országszerte - ami hetente nagyjából 15 ezer új telepítést jelent - ez a tempó pedig nem látszik megtorpanni. 2020 végére a tervek szerint 600 ezer tornyot szeretnének üzembe állítani, melyek lefednék az összes nagyobb kínai várost.

A rengeteg érdeklődőből egyértelműen profitálnak a telefongyártók, legfőképpen a Huawei, akik nem csak a mobilokat, de a hálózat kiépítéséhez szükséges eszközöket is biztosítják. Ebben az évben 93 millió 5G képes telefont adtak el eddig, ami szintén remekül mutatja a megnőtt érdeklődést. Ha az ország ezirányú tervei beválnak, akkor gyorsan a világ vezető 5G nagyhatalmává válik. És nem, ez nem abból adódik, hogy "a kínaiak sokan vannak" - itt a gyorsaság számít, amit a szakértők szerint bizony át kéne vennie a nyugati országoknak is, ha a távközlés terén versenyben szeretnének maradni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.