Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan tényleg megszűnik a Windows 98 támogatása

|

Eredetileg 2004. januárjában szüntette volna meg a Microsoft korábbi operációs rendszereinek, a Windows 98, 98 SE és Windows ME változatok támogatását, ám ez a közfelháborodás miatt 2006. júniusára tolódott. A jelek szerint most már senki sem tiltakozik.

Hirdetés

A júniusból időközben július 11. lett, de az online támogatás még további egy évig elérhető lesz. A vállalatok többsége már Windows 2000 vagy XP operációs rendszereket használ, s ezek közül sokan már jövőre frissítenének Vistára. A megkérdezett nagyvállalatok képviselői nagyjából ugyanazt felelték: ha van is még olyan számítógépük, amelyen az egykor népszerű, régi operációs rendszer fut, azokat habozás nélkül lecserélik, vagy leselejtezik. Nem éri meg a biztonsági kockázat. A másik csoport pedig szinte egyáltalán nem is élt a biztonsági frissítések nyújtotta lehetőséggel, mivel a gépek nem voltak hálózatra kötve.

Az üzleti felhasználókhoz képest azonban jóval nagyobb mértékben található még meg a Windows 98 és ME otthoni számítógépeken. Egy 2005 végén 2300 megkérdezettel végzett felmérés szerint a felhasználók 16%-a Windows 98 vagy Windows 98 SE operációs rendszert használt. Az időzítés üzleti szempontból tökéletes: júliusban a fentiek egy része vagy XP-re vált, vagy megvárja a jövő év elején érkező Vistát. Esetleg hidegen hagyja az egész, és vígan használja tovább öregecske operációs rendszerét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.