Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan végleges lesz a Microsoft új kommunikációs szervere

|

Az egységesített kommunikációért felelős szerver a nagyjavítás után már Lync névre hallgat.

Hirdetés

Közel teljesen kész a Microsoft előzetes változatban most kibocsátott Lync kommunikációs kiszolgáló szoftvere. Az eredetileg Office Communications Server névre hallgató termék (kódneve OCS 14) az egységesített kommunikációra helyezi a hangsúlyt.

A most kiadott release candidate változat lesz a végleges fejlesztői kiadás is, mielőtt megjelenne végül a végleges kereskedelmi termék, melyre az év végén számíthatunk.

?Az elmúlt 5 évben nagy utat jártunk be, hogy a szoftver erejével alakítsuk át a kommunikációt." mondta nyilatkozatában Gurdeep Singh Pall, a Microsoft egységes kommunikációs vállalati termékekért felelős társ igazgatóhelyettese.

A Lync egymáshoz rendeli a telefonhívásokat és az azonnali üzeneteket valamint a videokonferenciát, hogy a felhasználók könnyen több csatornára is kiterjeszthessék a beszélgetést. A szoftverrel teljes mértékben együtt működik majd a Microsoft Office 2010, az Exchange 2010 és a SharePoint 2010 is, így az e-mail üzenetek, naptárbejegyzések, dokumentumok és más Office adatok is elérhetőek lesznek a Lync számára.

 Az OCS megjelenésének ütemezési terve - más néven,
de az ígért időben várható a termék

A Lync gyakorlatilag egy sor Microsoft kommunikációs szoftver nagyjavításon átesett, kiterjesztett és átnevezett változata. A továbbfejlesztett Office Communications Server tehát most már Mirosoft Lync Server 2010 névre hallgat, a kliens oldalon a Microsoft Office Communicatort pedig ezután Microsoft Lync 2010-nek hívják, emellett az Office Communicator Web Access neve is megváltozott Microsoft Lync Web App-ra. A cég tervezi a csomag online szolgáltatott változatának piacra dobását is Lync Office néven.

A Microsoft közleménye szerint több mint 120 vállalat és szervezet teszteli a szoftver béta változatát a Microsoft Technology Adoption Program keretein belül. Közben mintegy 30 partnercég fáradozik Lync kompatibilis alkalmazások készítésén, amelyekkel telefon, kontakt center, hangrögzítő és átirányító funkciók valósíthatók majd meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.