Hirdetés
. Hirdetés

Harctéren bizonyítanak az elektronikus Fekete Darazsak

|

A FLIR minidrónjait Afganisztánban próbálja ki az amerikai hadsereg.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok hadserege rövidesen Afganisztánban próbálja ki legújabb, miniatűr személyi drónjait, hogy éles körülmények között derítse ki, az aprócska repülő eszközök miként tudják leghatékonyabban segíteni a katonák munkáját.

A Black Hornet Personal Reconnaissance System nevű drónokat a FLIR Systems gyártja, és tesztelésük amerikai, brit és francia katonai egységeknél történik. A 82. légi szállítású hadosztály 3. bevetési egysége az Egyesült Államokban április végén kezdett gyakorlatozni velük, és sokféle forgatókönyvet kipróbált a használatukra.

(forrás: US Army/Patrick Ferraris)

A drónok elsőrendű célja, hogy légi felderítést végezzenek a terepen mozgó katonaság számára. Az eszközök 15 centisek, és csak 33 grammot nyomnak, így könnyen szállíthatók. Közönséges és hőkamerát is tartalmaznak, és videoközvetítésre éppúgy alkalmasak, mint fényképek készítésére. Helyből szállnak fel, hatótávolságuk két kilométer, és mintegy fél óráig képesek repülni.

A katonai szakértők szerint az ilyen típusú eszközök hamarosan a katonák szabvány felszerelésének részét fogják képezni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.