Hirdetés
. Hirdetés

Három óra alatt nyomtatnak szívet

|

Minden korábbinál gyorsabban készítik el és nyomtatják ki a szív háromdimenziós modelljét egy új számítógépes algoritmus segítségével.

Hirdetés

A MIT és a Bostoni Gyermekkórház kutatói kifejlesztettek egy rendszert, amely egy szív MRI szkennelésének felhasználásával pár óra alatt egy kézzel fogható, fizikai modellt készít testünk motorjáról, melynek alapján a sebészek megtervezhetik a szükséges műtéti beavatkozást. Bár az emberi szervek és érrendszer háromdimenziós modelljeinek nyomtatása nem új eljárás, példa nélküli az a gyorsaság, amellyel a szívmodelleket egy új számítógépes algoritmus alapján elkészítik. Az új módszer egyúttal 10-szeresére növeli az MRI szkennelés pontosságát a kutatók tájékoztatása szerint. Korábban a nyomtatásra alkalmas szívmodelleket úgy készítették el, hogy manuálisan határozták meg az MRI szkennelések határait, ami rendkívül nehézkes munka, és 8-10 órát vesz igénybe.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.