Hirdetés
. Hirdetés

Háromszor gyorsabb lesz az AI a Dell új szerverein

|

Energiahatékonyságukkal és megbízhatóságukkal is magasra teszik a lécet a Dell új PowerEdge kiszolgálói, amelyek februártól két hullámban érkeznek a piacra. Az év második felében a gyártó APEX portfólióját is friss compute-as-a-service szolgáltatással bővíti.

Hirdetés

A Dell PowerEdge szerverek új nemzedéke az Intel negyedik generációs Xeon Scalable processzoraira épül, és többek között olyan, szintén most debütáló mérnöki megoldásokkal növeli az energiahatékonyságot, mint a légáramlást fokozó Smart Flow kialakítás.

Januárban régiós sajtótájékoztatón bejelentett rack, torony és multi node kivitelű modelljeit a gyártó a mesterséges intelligenciától kezdve az analitikán át a nagyméretű adatbázisokig a legnagyobb teljesítményt követelő munkaterhelések kiszolgálására tervezte, és olyan képességekkel vértezte fel, amelyek az IT-környezet hatékony és megbízható üzemeltetésében, valamint erős, zero trust védelmében is segítik a vállalatokat - nemcsak házon belüli adatközpontjaikban, hanem a nyilvános felhőkben és a peremhálózatokon is.

Portfólióbővítését a Dell egyébként a PowerEdge XE szervercsalád új tagjainak tavaly novemberi premierjével indította, amelyeket az NVIDIA H100 Tensor Core GPU processzoraival és AI Enterprise szoftvercsomagjával szintén a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás munkaterheléseinek futtatására készített fel. A PowerEdge HS és R kiszolgálók összesen tizenhárom új modelljének mostani bejelentésével a Dell ezt a hullámot viszi tovább.

Proaktív felügyelet gépi tanulással

Februárban érkeznek a Dell PowerEdge R760-as szerverek, amelyek az Intel Deep Learning Boost és az Intel Advanced Matrix Extensions technológiáival felvértezve 2,9-szer nagyobb teljesítményt adnak a tanított AI modellek élő adatokon történő, gyakorlati alkalmazásához. A PowerEdge R760-as modellekkel a vállalatok a kiszolgálók előző nemzedékéhez képest akár 20 százalékkal több VDI-felhasználót és 50 százalékkal több SAP-felhasználót kezelhetnek egyetlen szerveren, mondta a Dell különböző teljesítménytesztek eredményeire hivatkozva. A PowerEdge szerverek NVIDIA Bluefield-2 adatfeldolgozó egységekkel (DPU-kkal) is rendelhetők, amelyek további szoftveralapú képességeket adnak a munkaterhelések gyorsításához és elosztásához, így magán, hibrid és többfelhős környezetekben is nagyobb energiahatékonysághoz segítik a vállalatokat.

A kiszolgálók felügyeletét a Dell szoftverfrissítésekkel és új szolgáltatásokkal teszi könnyebbé. A CloudIQ szoftver például gépi tanulással és előrejelző elemzésekkel segíti a proaktív felügyeletet, egyúttal átfogó képet ad az IT környezet szervereiről, függetlenül attól, hogy azokat a vállalat hol telepítette. A szoftver a szerverteljesítmény előrejelzése, bizonyos karbantartási műveletek, valamint a virtualizált erőforrások vizualizációja terén bővült új képességekkel. A Dell ProDeploy Factory Configuration szolgáltatás az ügyfél által választott operációs rendszerrel, hypervisor szoftverrel, valamint RAID-, BIOS- és iDRAC-beállításokkal gyárilag konfigurált, telepítésre kész PowerEdge szervereket kínál. A Dell Remote Access Controller (iDRAC) pedig a Dell rendszerek üzembe helyezését és diagnosztizálását teszi könnyebbé, friss verziója a tanúsítványok lejáratára figyelmeztető értesítésekkel, továbbfejlesztett telemetriával, valamint GPU-monitorozással gyarapodott.

Áprilistól válnak elérhetővé a Dell PowerEdge HS5610 és HS5620 szerverek, amelyek a nagyméretű, több gyártó eszközeivel felszerelt adatközpontokat működtető felhőszolgáltatóknak ígérnek optimalizált megoldásokat. Az 1U és 2U méretű kiszolgálók konfigurációi például hideg folyosóról is karbantarthatók, és a többgyártós eszközpark kezelését egyszerűsítő Dell Open Service Managerrel, egy OpenBMC-alapú rendszer-felügyeleti megoldással is kiegészíthetők.

Hirdetés

Szerverek előfizetésre - számítás szolgáltatásként

PowerEdge szervereit a Dell a fenntarthatóság jegyében tervezi. A most bejelentett kiszolgálók az előző generáció - 2017-ben bevezetett Intel Xeon Scalable processzorokra épített - modelljeihez képest háromszor nagyobb teljesítményt kínálnak kisebb helyen, és minden tekintetben hatékonyabb, gazdaságosabban üzemeltethető technológiát képviselnek. Többek között olyan megoldásokat vonultatnak fel, mint a Dell Smart Cooling csomag új funkciója, a légáramlást javító Smart Flow kialakítás, amellyel a gyártó tesztjei szerint a vállalatok akár 52 százalékkal csökkenthetik a szervereket hűtő ventilátorok energiafogyasztását.

A fenntarthatósági célok kijelölését és elérését segítő, továbbfejlesztett Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0 szoftverrel a szervezetek többek között felmérhetik a szerverhasználat, a virtuális gépek és a létesítmények energiafogyasztását, a folyadékhűtéses rendszerekben észlelhetik a szivárgást, és akár 82 százalékkal gyorsabban állíthatnak be korlátozásokat a teljes energiafelhasználás csökkentéséhez. A Dell új szerverei emellett EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) ökocímkével kerülnek forgalomba, amely jelzi, hogy megvásárlásuk környezetvédelmi szempontból felelősségteljes beruházásnak minősül.

Újgenerációs PowerEdge szervereivel az informatikai környezetek bizalmat nem előlegező (zero trust) kibervédelmét is segíti, mondta a Dell. A Dell Secured Component Verification (SCV) megoldás az alkatrészek hitelesítésével például a teljes ellátási lánc biztonságát erősíti a tervezéstől az üzemeltetésig. A felhasználókat emellett többfaktoros azonosítás és az integrált iDRAC is ellenőrzi, mielőtt hozzáférést kapnának a kiszolgálókhoz.

A PowerEdge szervereket a vállalatok előfizetéses modellben, fogyasztásalapon elszámolt szolgáltatásként is használhatják, így elejét vehetik az erőforrások túlméretezésének, és üzemeltetési költségeiket rugalmasabban optimalizálhatják. A jelenleg 26 országban elérhető Dell APEX palettáját a gyártó 2023 második felében a szervereket csupasz vasként kínáló (bare metal compute) szolgáltatással bővíti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.