Hirdetés
. Hirdetés

Használt Microsoft Office 2003-at vennék minden mennyiségben!

|

Németországi sikere után itthon is beindul a szoftver remarketing

Hirdetés

A cég becslése szerint ma hozzávetőleg 600-700 ezer feleslegessé vált szoftver van Magyarországon, amely más cégeknél és intézményeknél még hasznosítható. Ezek a szoftverlicencek komoly értéket képviselnek és adásvételük ha nem is egyszerűen lebonyolítható, de legális. Az első leányvállalatát Budapesten most megnyitó német Preo cégcsoport megjelenésével új szolgáltatás született: a szoftver remarketing során rajtuk keresztül bárki értékesítheti drága, de technológia vagy verzióváltás, átszervezés, létszámleépítés miatt feleslegessé vált szoftverét, illetve beszerezhet kedvező áron friss vagy korábbi verziójú licenceket. Akedvező ár itt 30-50%-al alacsonyabbat jelent, mint új licencek esetében.

 

A Preo stratégiai partneri szerződést kötött az ergoTrade-del, Európa egyik vezető „it életciklus-menedzsmenttel” foglalkozó vállalatával, amely a hardverek újrahasznosítására költséghatékony és környezetkímélő megoldásokat kínál.

 

Kalózkodásnak számít a remarketing?

A használt autók vagy hardverek esetében megszokott modell alapján ezen túl a használaton kívüli szoftver is értékesíthető. Ezt azonban sokan nem tudták, vagy eddig nem merték megtenni… Júniustól a hazai cégeknek is lehetőségük nyílik arra, hogy bevételt hozó módon szabaduljanak meg feleslegessé váló szoftvereiktől. Azok a vállalkozások pedig, amelyek költségtakarékosan, de legálisan kívánják beszerezni programjaikat, már ezt is megtehetik. A használt, jogtiszta szoftver kereskedelemre specializálódott társaság első leányvállalatát Budapesten alapította, Preo Hungary Kft. néven.

 

Kinek érdemes szoftvert használtan eladni vagy venni?

Olyan cégek válhatnak érdekeltté a szoftver remarketingben, melyek technológiai, vagy verzióváltás előtt állnak, vagy korábbi beszerzéseiknél a szükségesnél több licencet vásároltak. Jól jöhet a remarketing a gazdasági válság miatt létszámleépítéssel küzdő cégeknek, ahol a munkahelyek megszűnésével több száz licenc vált feleslegessé; de akár a csődbe ment cégek szoftvervagyona is értékesíthető. Továbbá ott tarthat számot érdeklődésre ez a lehetőség, ahol új alkalmazásokat vezetnek be vagy virtualizálják informatikai rendszerüket illetve úgynevezett hosztolt szolgáltatást kívánnak igénybe venni illetve hardvert selejteznek vagy cserélnek le.

 

hasznaltszoftver.jpg
A német gyakorlatban legkeresettebb használt szoftver a Microsoft Office 2003

A Preo cégcsoport független a szoftvergyártóktól. A cég folyamatai garantálják az átláthatóságot, ez az úgynevezett transzparens joglánc elve: az eladó fél bármikor be tudja mutatni a korábban megvásárolt licenc „történetét”, míg az új tulajdonos átlátható és hiteles módon tudja igazolni (előző tulajdonos, licencszám, licencfajták, pontos termékspecifikációk), hogy miként jutott el hozzá a licenc, az eredeti forgalmazótól az előző tulajdonos(ok)on át.

 

A használt szoftver kereskedelem Európában már 10 éve létezik, jelenleg az egyik legdinamikusabban növekvő szoftveripari ágazat. A Preo anyavállalata tavaly több mint 100 ezer szoftverlicencet forgalmazott – 2009-ben a magyar cég legalább 20 ezer darab beszerzését illetve értékesítését tervezi. A cég által legkeresettebb licencek alapvetően az Adobe, a Citrix, a Microsoft, a Novell és a SAP termékek. Az induló évben a Preo elsődleges célcsoportjába a közepes és a nagy cégek tartoznak; a kisvállalkozások és a magánfelhasználók számára 2010-től tervezi a szolgáltatást elindítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.