Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas evolúciós ugrásra készül a Firefox

|

Már csak hat hét, és megjelenik a böngésző új változata, amely több folyamatot tud egyszerre kezelni.

Hirdetés

Rövidesen elkészül a több folyamatot kezelő Firefox, ami a Mozilla illetékese szerint a legnagyobb változás lesz a böngésző történetében. Ha a bétatesztelés jól alakul, augusztus elején befejeződik az Electrolysis fejlesztés első fázisa, és megjelenik a Firefox 48, ígéri Asa Dotzler, a Mozilla termékmenedzsere.

Az Electrolysis, vagy röviden e10s a Mozilla régóta vajúdó projektje, melynek célja, hogy a böngészőt alkalmassá tegyék a többfolyamatos működésre. A többprocesszoros gépeken ez a konstrukció megnöveli a sebességet, és javítja a stabilitást, mert az UI és a tartalom különválasztása miatt a böngésző nem omlik össze, ha egy webhely vagy app elszáll. Ráadásul a sandbox technikával kombinálva a támadásokkal szemben is ellenállóbbá teszi a Firefoxot, mivel egy oldal meghekkelésével nem lehet könnyedén hozzáférni a böngészőt futtató rendszer tartalmához.

Első lépésben a Firefox csak két folyamatot tud majd kezelni, de a távlati cél minden megnyitott lap sandboxos feldolgozása, illetve egy Chrome-stílusú megoldás kialakítása, amelyben minden lap egy külön folyamat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.