Hirdetés
. Hirdetés

Hátba támadta riválisait a Microsoft

|

Zárt tréningeken a szoftvercég munkatársai igyekszenek lejáratni a Mac és a Linux rendszereket.

Hirdetés

Többször, több helyen leírtuk már, hogy a Microsoft mindent elkövet, hogy sikerre vigye Windows 7 operációs rendszerét. Igaz ekkor leginkább a fejlesztésekre, a marketingre és a Windows Vista hibáit belátó szemléletváltásra gondoltunk, ám ezen megállapítást most egy viszonylag tisztességtelen eljárás miatt kell megemlítenünk.

 

linux_win7.jpg


A szoftvercég ismét egy kampányt indított riválisai ellen. Ám ezúttal nem frontálisan, egy web-oldalon közzétett új "nézzük a tényeket" hadifronton, hanem a háttérben, csendben, kvázi hátba támadva azokat. A Best Buy egyik dolgozójának beszámolója szerint ugyanis a Microsoft munkatársai tréninget tartottak az elektronikai áruházakban, hogy az eladókat a Linux és a Mac helyett a Windows 7 eladására ösztönözzék. Magyarán nem a felhasználókat igyekszenek megpuhítani, hanem a kereskedőket.

Az overlock.net fórumán kiszivárgott Windows 7 kontra Linux diák szerint ezt nem feltétlenül tisztességesen teszik, hiszen azokon több vitatható állítás is található. "Miután végzett a tréninggel, képes lesz elmagyarázni vásárlóinak, hogy miért a Windows 7-et érdemes választaniuk a Linux helyett" - olvasható az első képen.

Állításuk szerint a Microsoft operációs rendszere jobb, mert több eszközt kezel, mint nyílt forráskódú riválisa. Valamint több szoftverrel kompatibilis, inkább alkalmas játékra, csevegésre és videó telefonálásra, valamint a Live Essentials csomag is elérhető az esetében. Sőt még azt is megkérdőjelezik, hogy a Linux biztonságosabb lenne, mint a Windows 7.

 

mac_win7.jpg


Egy kicsivel később kiderült, hogy az ellen kampány nem csak a Linuxot érinti. Az Ars Technika ugyanis közzétette a Mac ellenes diákat is. "A forrásom habár a Best Buy alkalmazottja, elmondása szerint a diákat tartalmazó web-oldal minden Microsoft terméket árusító kereskedő dolgozója számára elérhető" - írja a cikk szerzője.

A Mac kritikájában nincs sok meglepő. A Microsoft egyrészt a Mac-en elérhető kevesebb szoftvert, és az Apple gépek magasabb árát húzta elő a kalapból. A Live Essentials itt is mérvadó hangsúlyt kapott. Állításuk szerint Macintoshos megfelelőjénél a felhasználóknak 99 dollárt kell fizetniük. Megjegyzendő, hogy az iChat ingyenes, az iLife '09 a Mac OS X operációs rendszerhez jár, egyedül a MobileMe szoftverért kell fizetni 69 dollárt az első évben. A Microsoft állításai szerint ezen felül a Windowsok esetében sokkal több a hardver variációs lehetőség, és játékra is inkább alkalmas. Végezetül szerintük a Windows 7 jobban személyre szabható, mint a Snow Leopard. Ebben is lehet igazság, de csak részigazság.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.