Hirdetés
. Hirdetés

Hatmagos CPU-k az Inteltől

|

Ha nem elég a teljesítmény, ideje extrém vizekre evezni.

Hirdetés

intel_sandybridge-logo
intel_sandybridge-logo

Az Intel bemutatta az Intel Core i7-3960X Extreme Edition és az Intel Core i7-3930K processzorokat. Ezek a második generációs „Sandy Bridge" Intel Core processzorcsalád első hatmagos kliens processzorai. Kétmilliárd tranzisztorukkal számítási teljesítményük körülbelül 365 ezer Intel 4004-es processzor teljesítményével egyezik meg. Utóbbi lapka idén novemberben ünnepli negyvenedik születésnapját.

A magasabb magszám, a nagy CPU gyorsítótárak és az új négycsatornás memóriatámogatásból származó előnyöket leginkább a fejlettebb alkalmazások felhasználói és fejlesztői élvezhetik majd, különösen a tartalom előállítás, a 3D renderelés és a játékok terén. Ezek a processzorok már támogatják az új Intel Advanced Vector Extension (AVX) utasításokat, ami a 3D renderelésnél és fizikai számításoknál jelent előnyt.

„A MAXON Cinema 4D és Cinebench szoftvereket úgy terveztük, hogy a processzor minden elérhető utasításszálát igénybe vegye" - mondta Harald Schneider, a MAXON Computer műszaki igazgatója. „Az új renderelő motorunkat úgy optimalizáltuk, hogy a renderelési feladatokat egyenlően ossza el a szálak között, így érhető el a maximális teljesítmény. Ráadásul a legközelebbi frissítésünk Bullet-alapú, Intel AVX utasításkészlethez optimalizált dinamikát is tartalmaz, ami gyorsabb fizikai szimulációt eredményez, az előnézeti kép és a végső renderelés is kevesebb időt vesz igénybe. Ez az is jelenti, hogy több objektum és effekt, valamint nagyobb felbontás is alkalmazható, így még összetettebb jeleneteket rakhatunk össze."

Az Intel Core i7-3960X és az Intel Core i7-3930K egyáltalán nincsenek korlátozva, így a processzorok órajelének túlhúzásával foglalkozók egyszerű alkalmazások segítségével módosíthatják a teljesítményt érintő beállításokat. Az 32 nanométeres gyártástechnológiának köszönhetően az új processzorok 15 és 12 MB harmadik szintű gyorsítótárral 3,3 és 3,2 GHz alapsebességen futnak. Az LGA 2011 foglalatot támogató Intel X79 Express lapkakészlet olyan tulajdonságokkal és teljesítménnyel bír, mint a 6 Gb/s Serial ATA (SATA) csatlakozók és a további PCIe 2.0 buszok.

Érdekesség, hogy az Intel az évtizedeken keresztül mumusnak számító folyadékos processzorhűtést is felkarolta. Az Asetek nevű céggel karöltve fejlesztett rendszer úgy biztosít hatékony hűtést, hogy közben semmilyen karbantartást nem igényel. Ez a megoldás nem csak az LGA2011, hanem az LGA1355 és a 115x foglalatokra optimalizálva is működik.

Az Intel Core i7-3960X és az Intel Core i7-3930K árai ezer egységre számolva 990 és 555 dollár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.