Hirdetés
. Hirdetés

Havonta kétszázmillió mobilos használja az Opera-t

|

Az Opera gyártója által kiadott State of the Mobile Web jelentés szerint havonta több mint kétszázmillióan használják a népszerű böngésző mobil változatát.

Hirdetés

Az Opera böngészőt fejlesztő norvég vállalat hétfőn adta ki legújabb jelentését: a cég felmérése szerint havi szinten már több mint kétszázmillióan használják a mobil browserüket.

A legújabb State of the Mobile Web report szerint az Opera júniusban lépte át a kétszázmilliós felhasználószámot, egy év alatt 47 százalékkal növelve a piaci részesedését.

Az Opera Minit mintegy 183 millióan (a böngésző felhasználóinak 92 százaléka), az Opera Mobile-t pedig 17 millióan használták. 2012 júniusában a mobil internetezők 155 milliárd oldalt néztek meg az Opera Minin keresztül – ez 2011 azonos időszakához képest 55 százalékos növekedést jelent.

A jelentés szerint az Opera különösen népszerű az afrikai országokban: a fekete kontinens mobilfelhasználóinak száma ugrásszerűen megnőtt az elmúlt évben.

Néhány érdekes adat:

  • 53 afrikai országból 25-ben (a vizsgált országok 47 százalékában) - köztük a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Sierra Leonében, Egyiptomban, Líbiában és Elefántcsontparton - a nemzetközi híroldalak, ezen belül is a BBC a legnépszerűbb információforrások.
  • 36 országban egyetlen év alatt több mint duplájára nőtt az Opera Mini felhasználók száma.
  • A forradalom kirobbanása óta eltelt egy év alatt jelentősen megnőtt a mobilfelhasználók száma Líbiában. A líbiai felhasználók egyre intenzívebben használják az Opera Minit.
  • Elefántcsontparton különösen magas (egy év alatt közel 600 százalékos) növekedést mutatott az Opera Mini felhasználóinak száma.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.