Hirdetés
. Hirdetés

Házimozi a falon, internet a konnektorból

|

A Philips magyarországi gyárai is nagy mértékben hozzájárultak a vállalat 2005-ös eredményeihez - mondta Gosztonyi Gábor, a Philips Magyarország ügyvezető igazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen a holland gyártó legújabb háztartási és szépségápolási kisgépeit, szórakoztatóelektronikai készülékeit és PC-kiegészítőit mutatta be.

Hirdetés

A Philips tavaly 2,86 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 4 százalékos növekedést jelent az azt megelőző évhez képest. Idén a labdarúgó világbajnokság különösen megnövelheti a keresletet a tévékészülékek iránt. Ezért a Philips székesfehérvári LCD TV-gyára is kétszeres teljesítménnyel üzemel, és 2006 folyamán várhatóan 2 millió darab tévékészüléket fog szállítani, mondta Gosztonyi Gábor.

A gyártó FlatTV termékcsaládja júniustól az új AmbiLight Surround és FullSurround technológiát tartalmazó készülékekkel bővül. Ezek a falra szerelhető tévék a korábbi AmbiLight modellektől eltérően már a készülék három, illetve négy oldalán alkalmazott háttérvilágítással tágítják ki a kijelzőn látható képet. A színében és fényerejében is a dinamikusan változó háttérvilágítás látvány- és hangulatfokozó hatásán túl a szem terhelését is csökkenti.

A termékcsalád csúcskategóriás tagjai emellett továbbfejlesztett képjavító technológiákat tartalmaznak. A PixelPlus 3HD a nagy felbontású (High Definition) videó jelveszteség nélküli megjelenítését teszi lehetővé. A ClearLCD technológiát idén az EISA (European Imaging and Sound Association) videoinnovációs díjjal jutalmazta. Ezzel a fejlesztéssel a Philips mindössze 4 millisecundumra csökkentette az LCD kijelző reakcióidejét, kontrasztarányát pedig 6000:1-re növelte a változó fényerejű, pásztázó háttérmegvilágítás révén.

A Philips DVD-lejátszói már támogatják a DivX 6.0 képtömörítő technológiát, DVD-írói pedig DualMedia kivitelben kerülnek forgalomba, azaz a pluszos és a mínuszos lemezformátumot egyaránt támogatják és automatikusan felismerik. A csúcsmodell 250 GB-os merevlemezt tartalmaz, amely 400 órányi videó felvételére elegendő tárolókapacitást biztosít.
Hordozható DVD-lejátszóira a gyártó ún. ZeroBrightDot garanciát vállal, 3 éven át szavatolva a kijelzők pixelhibamentes működését. Ebben a kategóriában igazi újdonság a korong alakú CD-lejátszók formáját idéző player, amely 9 cm átmérőjű kijelzővel kerül forgalomba.

A Philips szerint a házimozi rendszerek piacának egyik meghatározó trendje lesz a következő másfél évben, hogy a tévé után a többi komponens is lapos, falra szerelhető formát ölt. A gyártó idén augusztusban hozza forgalomba első modelljét: a 6.1-es házimozi rendszer falra szerelhető hátsó hangfalai vezeték nélkül csatlakoznak az alapegységhez, és tömörítés nélküli digitális átvitelt, valamint automatikus interferencia-elkerülést biztosítanak majd.

A szegmens másik markáns irányzatát a mikro házimozi rendszerek, a DVD-lejátszót tartalmazó mikrohifi készülékek képviselik - falra szerelt LCD tévével kiegészítve egyre több nappaliban fogunk majd találkozni velük 2007-től. A 2.0-s rendszerek mellett a Philips még az idén 2.1-es és 2.5-ös modellekkel is meg fog jelenni.

A mikrohifi rendszereken megjelenik az USB port is, így a felhasználók közvetlenül MP3-lejátszójukra másolhatják CD-iket, illetve az interneten vásárolt zeneszámaikat. A Philips kínálatában ehhez 30 és 8 GB-os merevlemezes és 1 GB-os, illetve 512 MB-os flash memóriás MP3-lejátszók, és internetre csatlakoztatható mikrohifi rendszerek is találhatók. Az innovációs díjjal jutalmazott VACS 700-as mikrohifi rendszer emellett WiFi hálózaton keresztül csatlakozó alegységekkel bővíthető. Így a készülék merevlemezén tárolt zenék a lakás más helyiségeiből is elérhetők, a lejátszójába tett CD-k távolról is meghallgathatók. Hasonló célt szolgál a Philips vezeték nélküli audio- és médiaadaptere is, amely WiFi kapcsolatot létesít a PC és a hifiberendezés vagy a tévé között.

Július-augusztus folyamán a Philips egy újabb, izgalmas adatkommunikációs megoldással is jelentkezik. A Powerline Communications termékcsaládot olyan csatlakozók alkotják, amelyek segítségével a felhasználók lakásuk vagy házuk elektromos hálózatát használhatják 14-85 megabit/másodperces adatátvitelre.

A Philips emellett egy univerzális távirányítót és egy lakossági piacra szánt IP-DECT telefont is bemutatott. Utóbbi a vezetékes és az internetes telefóniát a készülék hatósugarán belül mobilitással ötvözi.

A háztartási és szépségápolási kisgépek kínálatát a Philips idén többek között a vasalást megkönnyítő, nagy nyomású gőzállomással, porzsák nélküli porszívóval és egy új termékkategóriát képviselő elektromos szőnyegseprővel bővíti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.