Hirdetés
. Hirdetés

HD DVD író már laptopokban is

|

A holnap kezdődő Ceatec kiállításon mutatja be a Toshiba legújabb eszközét, de a rivális Blu-ray technológiát képviselő Sony is meglepetéssel készül.

Hirdetés

Japán legnagyobb elektronikai bemutatója, a kedden induló Ceatec kiállítás öt napján a szervezők több mint 200 ezer látogatóra számítanak. A 807 jelenlevő cég közül 283 érkezik a tengerentúlról, összesen 26 ország vállalatai képviseltetik magukat a rendezvényen. Atsutoshi Nishida, a Toshiba elnöke és egyben a Ceatec szervezőbizottságának tagja elmondta: idén a kiállítás az IT megoldások mindennapi életre gyakkorolt hatására fókuszál, valamint számos új üzleti terméket és szolgáltatást mutat be a közönségnek.

Az egyik legérdekesebb eszközzel pont a Toshiba rukkol majd elő, hiszen holnap mutatkozik be a cég új HD DVD (és természetesen DVD, CD) író-olvasója. Az SD-L902A nevű meghajtó 12,7 milliméteres szabványmagassága lehetővé teszi, hogy a készüléket a legtöbb laptop számítógépbe beépítsék. Az első laptop, mely rendelkezik a meghajtóval, a Toshiba Qosmio G30 modellje lesz; ezt a típust egyébként idén már korábban piacra dobták. A vállalat ígérete szerint a PC-gyártók még az év vége előtt hozzájuthatnak majd a SD-L902A bemutató példányaihoz, így 2007-ben már semmi akadálya nem lesz annak, hogy bárki HD DVD íróval szerelt laptopot vásároljon tőlük.

Az új DVD formátumok kapcsán említést érdemel a Sony is, mivel a rivális Blu-ray technológiát képviselő vállalat szintén meglepetéssel készül a Ceatec kiállításra. Azt ugyan nem árulták el, hogy pontosan mi lesz a bemutató tárgya, de vélhetőleg a korábban megszellőztetett Blu-ray videofelvevő eszközzel kapcsolatban derül majd ki néhány dolog. A Sony a nagyfelbontású (HD) felvevő prototípusát augusztusban egyszer már a nyilvánosság elé tárta, és azt is bejelentette, hogy a készülék az év végi vásárlási időszakra a boltokba kerül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.