Hirdetés
. Hirdetés

HealthPresence: kórház az internet szélén

|

A Cisco bemutatta a TelePresence technológián alapuló HealthPresence egészségügyi szolgáltatását.

Hirdetés

A Cisco közzétette a skóciai Aberdeen-ben valamint a kaliforniai San Joséban folyó Cisco HealthPresence program eredményeit, amelyekből kiderül, hogy a betegek több mint 90 százaléka elégedett a programban alkalmazott távorvoslási szolgáltatással, és másoknak is ajánlaná azt.

 

 

cisco_healthpresence.jpg


A technológia olyan betegellátási modellt nyújt, ahol az orvos és betege különböző - egymástól több száz, vagy akár több ezer kilométerre található - helyszínen tartózkodik. A konzultációra egy valósághű találkozást idéző videokonferencia keretében kerül sor, miközben az orvos a távdiagnosztikai eszközök segítségével - valós idejű információkat, adatokat kap a páciens állapotáról.

A HealthPresence segítségével az egészségügyi szolgáltatók hatékonyabb módon - és akár országhatárokat átívelően - nyújthatnak szolgáltatásokat a sok esetben szűkös klinikai erőforrások optimális felhasználása révén, olyan betegeknek is, akik a földrajzi távolság miatt ezeket egyébként nem vehetnék igénybe.

 

 

 


 

 

A megoldás működtetéséhez nem szükséges mélyebb informatikai tudás, hiszen azt egy orvosi eszközök kezelésében jártas személy is kezelheti, aki az élő, valós idejű kapcsolat révén a központban dolgozó orvos instrukció alapján működteti a felszerelt műszereket.

Távlati lehetőségek

A Cisco, és a vele szorosan együttműködő Gen-i nevű vállalat 2008 júliusában az új-zélandi West Coast District Health Boarddal együttműködve megkezdte a Cisco HealthPresence tesztelését a további felhasználási lehetőségek feltérképezésére. Elsősorban azt vizsgálják, hogy a megoldás révén növelhető-e az orvosi erőforrások elérhetősége, valamint megoldható-e az orvosi ellátás kényelmes és időben történő biztosítása. Az ápolószemélyzet nem hivatalos beszámolói szerint az egészségügyben használható megoldás felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az orvosi döntések meghozatalát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.