Hirdetés
. Hirdetés

Hiányos URL-szűrőt kapott a Twitter

|

A Twitter több-kevesebb sikerrel igyekszik úrrá lenni a kártékony linkek által jelentett nehézségeken.

Hirdetés

Az utóbbi időszakban egyre több biztonsági problémára derült fény a Twitter esetében is. Ez nem is csoda, hiszen a támadók pontosan tisztában vannak azzal, hogy a Twitter népszerűsége folyamatosan növekszik, és rengeteg felhasználót tudnak elérni a kártékony akcióik során. Nagyon sokszor rosszindulatú weboldalakra mutató hivatkozásokat helyeznek el az üzeneteikben, amelyek révén igyekeznek minél szélesebb körben terjeszteni a nemkívánatos programjaikat. A Twitter megelégelte a kártékony hivatkozásokból származó gondokat, és úgy határozott, hogy megpróbál úrrá lenni a kialakult, nem éppen kedvező helyzeten.

 

20090520-01-hamis-facebook-hamis-twitter.jpg


A Twitter fejlesztői az elmúlt hónapokban létrehoztak egy olyan URL-szűrő rendszert, amely képes felismerni a rosszindulatú weboldalakra mutató hivatkozásokat. Noha az hivatalosan egyelőre nem ismert, hogy a Twitter szűrőtechnológiája pontosan milyen biztonsági megoldásokra épül, a működési elve a felhasználók szempontjából egyszerű. Amennyiben a rendszer káros linket észlel egy üzenetben, akkor azt jelzi a felhasználó számára, majd néhány másodpercen belül törli a bejegyzést.

A Twitter URL-szűrő rendszerével kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy az még korántsem tökéletes minden esetben. Erre először Mikko Hypponen, az F-Secure biztonsági szakértője hívta fel a figyelmet. A szakember tesztelte a védelmi megoldást, és kiderült, hogy az a rövidített, például a Tinyurl.com vagy a Bit.ly révén létrehozott linkek esetében nem igazán hatékony, és nem ismer fel minden káros hivatkozást. Ez azért probléma, mert a Twitteren a rövid üzenetek miatt különösen népszerűek a rövidített URL-ek. Így jelenleg a Twitter védelme még viszonylag egyszerűen megkerülhető.

Chris Boyd, a FaceTime Security Labs egyik kutatási igazgatója úgy vélte, hogy még egy ideig el fog tartani a Twitternek, amire a webes szűrőrendszere valóban jól fog működni, azonban a jelenlegi, szerényebb védelem is több mint a semmi.

A hír a Computerworld Biztonság rovatában jelent meg. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.