Hirdetés
. Hirdetés

Hibákat javítgat az Oracle is

|

Az Oracle kedden több tucat biztonsági frissítést fog kiadni, amelyekkel kritikus veszélyességű sebezhetőségek is megszüntethetővé válnak.

Hirdetés

Az Oracle negyedévente adja ki a hibajavításait. A mostani frissítés azonban az eredeti tervekhez képest egy hetet csúszik. Az Oracle ugyanis úgy látta, hogy a patch-ek kiadásával inkább megvárja a San Franciscoban megrendezett, Oracle OpenWorld 2010 konferenciájának végét, és ezzel esélyt ad arra, hogy a rendezvényen részt vevő adminisztrátorok is időben tudják megkezdeni a frissítésekkel kapcsolatos tevékenységeket.

Az Oracle előzetes tájékoztatója szerint kedden összesen 38 hibajavítás fog elérhetővé válni. Ezek közül a legfontosabbak - ahogy az általában lenni szokott - a Database termékeket érintik. A cég adatbázis-kezelőjének különböző verziói ugyanis tizenhat frissítéssel gyarapodnak majd, amelyek közül hat biztosan kritikus veszélyességű sebezhetőséget orvosol. E biztonsági rések kihasználásával távolról, mindenfajta authentikáció nélkül lehet hozzáférni az adatbázisokhoz.

Az Oracle nyolc patch-et fog közzétenni az E-Business Suite.hoz, hármat az Application Serverhez és egyet az Industry Applications megoldásaihoz. Ezek mellett olyan hibajavítások is letölthetővé válnak majd, amelyek a BEA, a PeopleSoft és a JD Edwards alkalmazásokhoz készülnek.

A múlt héten a Microsoft és az Adobe is tekintélyes méretű frissítéssel rukkolt elő, és ezzel nem kis feladat elé állították az informatikai rendszerek üzemeltetőit, akiknek a patch-ek tesztelése és telepítése mellett ezen a héten az Oracle megoldásainak biztonságosabbá tételével is el kellene kezdeniük foglalkozni. Többek szerint az Oracle javítások egy héttel későbbi megjelenése arra volt jó, hogy a rendszergazdák, adminisztrátorok egy kis szusszanásnyi időhöz jutottak a múlt heti, mozgalmas hibajavító kedd után. 

A hír a Computerworld biztonság oldalán jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.