Hirdetés
. Hirdetés

Hibás a Windows 7 Aero modulja

|

64 bites Windows 7 és Windows Server 2008 R2 esetén érdemes letiltani az Aero megjelenítést.

Hirdetés

A Microsoft figyelmeztette a felhasználóit, hogy egy új sérülékenységet fedezett fel a 64 bites Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszereiben. A hiba akár távoli kódfuttatásra is alkalmas, ám a redmondi szoftvercég elmondása szerint leginkább a rendszer kényszerített újraindítását lehet kihasználásával elérni.

 

 

 

 

A hiba az operációs rendszer Canonical Display Driver (cdd.dll) moduljában található, amely a Windows grafikus interfész (GDI) és a DirectX megjelenítés összehangolását végzi. A sérülékenység kizárólag csak a 64 bites rendszereket érinti, és azon belül is csak azon Windowsokat, ahol az Aero megjelenítés engedélyezve van (Windows 7-nél alapesetben fut).

Habár az ASLR (Address Space Layout Randomization) memóriakezelés miatt meglehetősen nehéz a sérülékenységet kihasználni, a Microsoft dolgozik a rés befoltozásán, amely talán már a következő patch kedden érkezhet. Addig is a redmondi szoftvercég azt tanácsolja a 64 bites Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználóknak, hogy tiltsák le az Aero megjelenítést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.