Hirdetés
. Hirdetés

Hidraulikus robotot nyomtat egy új 3D technika

|

Az MIT eljárása forradalmasítja a folyadékos eszközök nyomtatását

Hirdetés

A folyadékok kezelése kemény dió a 3D nyomtatók számára, de megkerülhetetlen az olyan hidraulikus eszközöknél, amilyenek például a robotok. Idáig csak többlépcsős módszerek léteztek, az MIT kutatói azonban most kidolgoztak egy technikát, amely szilárd és folyékony anyagokat egyszerre nyomtat.

Az eljárás lényege, hogy a festéksugaras nyomtató 20-30 mikron átmérőjű anyagcseppeket bocsát ki (ez a hajszál felének felel meg), majd UV fénnyel megkeményíti a szilárd részeket. A nyomtató nyolc különböző nyomtatófejből dolgozhat egyszerre, így a legkülönbözőbb anyagokat tudja kombinálni, amelyekből bonyolult, csatornás struktúrák is létrehozhatók.

A bemutatón a kutatók egy nyolclábú, 680 grammos robotot nyomtattak az eljárással, amelynek testébe 12 hidraulikus pumpa ágyazódott be. A robot szíve egy egyenáramú motor volt, amely a robot lábaiba pumpálta a folyadékot. A motor és az áramforrás kivételével minden alkatrészt egy lépésben nyomtattak ki, és nem volt szükség semmiféle összeszerelésre: a robot gyakorlatilag üzemkészen került ki a nyomtatóból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.