Hirdetés
. Hirdetés

Hidrogénes akkumulátor mobiltelefonba

|

Az NTT DoCoMo olyan hidrogénes üzemanyagcella prototípusát mutatta be a Ceatec kiállításon, mellyel háromszor tölthető újra egy telefon akkumulátora.

Hirdetés

A polimér elektrolit üzemanyagcella hidrogéngáz segítségével termel elektromosságot. A kis cella 24 négyzetmilliméteres, 70 milliméter hosszú és 45 grammot nyom. A konstrukció annyi elektromosságot termel, hogy az a telefon akkumulátorának háromszori töltésére elég, ezután a cellát újra fel kell tölteni hidrogénnel. Nem biztos azonban, hogy a prototípusból végtermék is lesz.

A japán NTT DoCoMo mobilszolgáltató ugyanis egy olyan cellát szeretne kifejleszteni, amit egyenesen a telefonba építenének be és akkumulátorként lehetne használni. Míg a most elterjedt lítium-ionos akkumulátorokat bárhol a világon fel lehet tölteni egyszerűen azáltal, hogy az elektromos hálózatra csatlakoztatjuk a töltőt, hidrogén-utántöltő állomások egyelőre sehol nincsenek.

Azt még a cég sem tudja, hogy pontosan milyen üzemanyagcellát szeretne látni a jövőben a mobiltelefonokban vagy más akkumulátorról működő eszközökben. Az NTT DoCoMo mindenesetre próbálkozik, a tavalyi Ceatec kiállításon a japán cég egy metanol alapú cellát állított ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.