Hirdetés
. Hirdetés

Hipersuli bemutató, robotika és 3D nyomtatás a Velencei-tónál

|

A Telenor Hipersuli programja is bemutatkozott a PC World által szervezett HelloWorld informatikai táborban, ahol a 10-14 éves korosztály ismerkedhetett meg a modern technológiákkal, programozási, 3D modellezési alapokkal, mindezt játékosan, a gyerekek nyelvén.

Hirdetés

A Telenor Hipersuli programja is bemutatkozott a PC World által szervezett HelloWorld informatikai táborban, ahol a 10-14 éves korosztály ismerkedhetett meg a modern technológiákkal, programozási, 3D modellezési alapokkal, mindezt játékosan, a gyerekek nyelvén.

Augusztus 10-15 között a HelloWorld tábor résztvevői a napsütés és szabadlevegő mellett 5 napon keresztül élvezhették a számukra szervezett játékos oktatási programokat és versenyeket. A szakemberek és pedagógusok által összeállított speciális foglalkozások középpontjában idén a legújabb technológiák, mint a robotvezérlés, virtuális valóság és 3D nyomtatás működésének könnyen érthető bemutatása állt.

Hirdetés

Az esemény támogatójaként a Telenor a jelenleg több mint 360 gyermeket érintő Hipersuli programját, az oktatásról kialakított jövőképét mutatta be a táborlakóknak. A gyerekek emellett egy biztonságos internetezést segítő játékos tananyagot is elsajátíthattak, miközben a gyakorlatokhoz a tábor idején a leggyorsabb Hipernet sebességét élvezhették.

A gyerekeknek az állandó sikerélményt a helyszínen folyamatosan jelen lévő, rutinos pedagógusok izgalmas, problémamegoldó készséget fejlesztő gyakorlatokkal garantálták. A táborba meghívott előadók, példaképek pedig mind olyan, területükön eredményes szakemberek voltak, akik pozitív példáikkal nagy motiváló erőt adhattak a fiataloknak, megmutatva miként lehet egy terület igazi mágusává válni.


"A HelloWorld táborral célunk, hogy a modern technológiák iránt nyitott gyerekeknek olyan plusz tudást adjunk a kezükbe, ami az ő nyitottságukkal és kreativitásával ötvözve különleges értékké válhat, később egy piacképes tudás alapjául szolgálhat."- mondta Molnár József, a PC World főszerkesztője, a HelloWorld tábor szervezője.

"A Hipernet rengeteg élményt ad használóinak, a Hipersuli, a Telenor kísérleti oktatási programja pedig élménnyé teszi a tanulást. Öt iskola 15 osztályában, több mint 360 gyermeknek már természetes napi gyakorlat az iskolai órákon a táblagép és a Hipernet használata. Ez nem csak a tanulást teszi élményszerűvé, hanem több szempontból könnyebbséget jelent a pedagógusok számára is. A HelloWorld táborban is a játékos tanulásé volt a főszerep, ami a Hipersuli világához is közel áll." - tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.