Hirdetés
. Hirdetés

Hivatalos bemutató előtt rendelhető a 12 magos AMD CPU

|

Már most fogad megrendeléseket a Provantage az AMD által még be sem jelentett 12 magos Opteron processzorra.

Hirdetés

Bizony van olyan online áruház, amely "gyorsabb" a beszállítóinál. A Provantage már most elfogad megrendeléseket az AMD még meg sem jelent, Magny-Cours kódnevű csúcsprocesszorára, amelyet érdekes módon egyszer már az eBay-en is árultak.

A Provantage weboldalán már kosárba tehetjük az Opteron X12 6100-as sorozatú CPU-kat, amelyek órajele 1,7 és 2,4 GHz között mozog. A lapkán 12 mag és 16 vagy 18 MB gyorsítótár található, teljesítményfelvétele 65 és 105 Watt között van.

Az árak alsó és felső határa 293 és 1491 dollár - órajel, gyorsítótár és teljesítmény függvényében. A legdrágább az 1491 dollárosra taksált Opteron X12 6176 SE processzor, amely 2,3 GHz-en fut, 18 MB gyorsítótárral és 105 Wattot fogyaszt.

Az AMD egyelőre nem reagált a felkérésre, hogy kommentálja a kiskereskedelmi elérhetőséget és az árakat. A cég már megkezdte a Magny-Cours processzorok szállítását a szervergyártóknak, akik a jövő hét elején tervezik bejelenteni erre épülő termékeiket.

Persze maga az AMD is érdekelt a hivatalos nyitás előtti hírverésben. Nemrégiben írt ki egy versenyt nyolcezer dollár körüli díjazással. A díjat az nyeri, aki a legjobban képes érzékeltetni egy esszével, videó vagy blogposzttal, hogy miként használ egy szerver 48 processzormagot. A díjak között van négy Opteron processzor is, a 2,2 GHz-es változatból.

Több mag egy processzorba, illetve szerverbe integrálása segíthet jobb teljesítményű és kihasználtságú adatközpontokat építeni, illetve így csökkenthető az egységnyi számítási feladathoz szükséges gépek száma.

Az AMD Magny-Cours processzorainak bejelentését úgy időzíti, hogy egybeessen a 8 magos Intel Nehalem-EX piacra lépésével, ami március 30-án várható. Az Intel pillanatnyilag leggyorsabb CPU-ja a Nehalem-EX.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.