Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan, hol vásároljon PNA-t?

|

Mire figyeljünk, mit kerüljünk el, mennyit költsünk GPS-készülékre? Vásárlási tanácsadó és hasznos tippek.

Hirdetés

A személyi navigációs eszközök, közkeletű nevükön PNA-k az utóbbi idők slágertermékeivé váltak. Tele vannak velük a műszaki áruházak katalógusai, de még a nagy bevásárlóközpontok műszaki osztályain is sokféle modell között válogathatunk. Igen ám, de milyen szempontrendszer alapján? Ebben próbálunk segíteni olvasóinknak. Itt és most azt vesszük alapul, hogy a PNA-k könnyebben, gyorsabban használatba vehető navigációs eszközök, mint a PDA, vagy PDA-telefon alapú megoldások. Ez utóbbiak ugyanis több más célra is használhatók, a PNA-k (Personal Navigation Assistant) azonban céleszközök, vagyis a kisebb, multimédiás funkciókat leszámítva egyetlen célra készítették őket.

pna01.jpg
Az aprócska kijelző hosszú távon fárasztóvá válhat... 

Elsőként azt érdemes fontolóra venni, hogy milyen gyakran navigál(na) az újdonsült tulajdonos. A PNA-k ára 30 ezertől egészen 110 ezer forintig terjed, ezért aki csak hétvégén ül autóban és ennél is ritkábban indul ismeretlen terepre, annak nem biztos, hogy érdemes a legdrágábbat választania. Azok az autósok, akik naponta vezetnek, munkájuk, vagy dugókerülő rutinjuk miatt jobb, ha a felsőbb kategória közül válogatnak.

pna02.jpg
...míg a széles "vászon" kényelmesebb, viszont meg is kérik az árát. 

S hogy mi jár a magasabb árral? Röviden megfogalmazva: nagyobb képernyő, több multimédiás funkció és teljes Európa-térkép. Ezek közül egyértelműen az első és az utolsó fontos: egy aprócska kijelzőt nem jó sokáig nézni, viszont a széles képernyős, 16:9-es arányú megjelenítők sokkal kényelmesebbé teszik ezeket az eszközöket. Az olcsóbb PNA-khoz legtöbbször Kelet-Európa térképet kapunk, amit a vásárlónak kell eldöntenie, hogy elegendő lesz-e az elkövetkezőkben. Persze akkor sincs gond, ha kisebb kiterjedésű térképet választ, hiszen az esetek többségében van utólagos bővítésre lehetőség. De a térképekről kicsit később...

Funkciók, térképek és más hasznos tanácsok ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.