Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan költöztessük vállalatunkat a felhőbe?

|

Néhány klikkeléssel is „felhősíthetnek” a cégek: az Invitel InviCloud szolgáltatásával a virtuális szerverek akár 10 perc alatt is beüzemelhetők.(X)

Hirdetés

Az előfizethető informatikai megoldások és az IT-felhők egyre inkább megkerülhetetlenek az üzleti életben. A cégek bevezetésükkel jelentősen csökkenthetik költségeiket, mégis a legmodernebb technológiához jutnak tervezhető havidíjért cserébe, miközben nem szükséges komoly összegeket fordítani beruházásra. A felhőalapú szolgáltatások rugalmasan változtathatók a vállalkozás egyedi igényei alapján. Például egy könyvelő cég adózási időszakban igénybe vehet kétszer, háromszor nagyobb kapacitást is, mint más hétköznapokon. Mindez azt jelenti, hogy a vállalatnak nincsenek saját szerverei, hanem az adatokat egy – 24 órán át banki szintű biztonság mellett őrzött – modern adatközpontba helyezik el a szolgáltató által biztosított szerveren.

Hogyan vágjunk bele?
„Mielőtt egy vállalat eldönti, hogy a felhőbe költözik, vagy bizonyos IT-erőforrásokat ’innen’ bérel, fontos felmérni a meglévő infrastruktúrát és a használt alkalmazásokat. Meg kell vizsgálni, hogy mely rendszerei kritikusak, és melyek kevésbé, továbbá milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelniük, és az informatika területén mi a középtávú céljuk” – sorolta a főbb szempontokat Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

 

A döntés előkészítésekor meg kell vizsgálni, célszerű-e a társaság számára a teljes céges adatközpont kihelyezése, vagy inkább a szerver-, illetve szoftverbérlést, esetleg különböző hibrid megoldásokat érdemes választaniuk. Ebben az előzetes felmérésben az Invitel szakértő partnerként tud segíteni.

„Tapasztalataink azt mutatják, hogy a vállalatok számára jó pont, ha a felhő Magyarországon üzemel. Az InviCloud központja például Budapesten a Kozma utcai DataCenterben található. Nagy előnyt jelent a hazai vállalkozások számára az is, hogy a szolgáltatás és az ügyfélszolgálat is magyar nyelvű. A bérelt kapacitás megrendelése és módosítása online lehetséges, a telepítés pedig teljesen automatikusan történik. Emellett a virtuális szerverek konfigurációja, a kívánt sávszélesség és a kiegészítő szoftverek is bármikor változtathatók. Mindez 4 lépésben rendelhető meg, akár 10 perc alatt az InviCloud webshopjában” – összegezte Mártha Imre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.