Hirdetés
. Hirdetés

Holdméretű Mars - újabb hoax

|

A sületlen körlevelek készítőinek legújabb témája a szabad szemmel holdméretűnek látszó Marsról szóló újra felhasznált figyelmeztetés.

Hirdetés

Újabb kacsa telepedett elektronikus postaládánkba, mely arcátlan módon évente fel-felbukkan. A 387 kilobájtos Microsoft Power Point állományban - többek között - a következőket olvashatjuk:

"Ebben a hónapban (augusztus) a Föld és a Mars közelebb lesznek egymáshoz, mint az írott történelemben bármikor. A Mars legközelebb 2287-ben lesz ilyen közel. A találkozás csúcsa augusztus 27-én lesz, amikor a Mars 34,649,589 mérföldre közelíti meg a Földet és a Hold mellett a legfényesebb égitest lesz. Szabad szemmel akkorának fog látszani, mint a Hold. Könnyű lesz meglátni.

Augusztus elején este 10 órakor keleten fog felkelni és kb. hajnali 3-kor éri el a legmagasabb pontját. Augusztus végére, amikor a 2 bolygó a legközelebb lesz egymáshoz, sötétedéskor fog felkelni és a legmagasabb pontját 0:30-kor éri el. Olyan csoda lesz látható, melyet élő ember még nem látott. Tájékoztassa erről ismerőseit!"

A Magyar Csillagászati Egyesület oldala részletesen foglalkozik a fel-felbukkanó szárnyas tollfosztásával és többek között ezt írja: "A Mars [...] olyannyira nincs mostanában földközelben, hogy észlelésére gondolni sem érdemes."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.