Hirdetés
. Hirdetés

HP és Dell: a PC-boom még mindig erős, amit a vállalati eladások is fűtenek

|

A személyi számítógépek üzletágát a pandémia fellendítette, és az elmúlt negyedévben tapasztalt aggodalmak ellenére a trend töretlenül folytatódik, amihez a vállalati eladások további erősödése is hozzájárult.

Hirdetés

A HP és a Dell egyaránt azt jelezték, hogy az erős, kétszámjegyű növekedés várhatóan folytatódik a következő negyedévekben, még az alkatrészellátási korlátok közepette is - írja Therese Poletti, a MarketWatch elemzője.

Enrique Lores, a HP vezérigazgatója arról számolt be, hogy a PC-eladások 13 százalékkal növekedtek a legutolsó negyedévben.

Hirdetés

A Dell pedig azt közölte, hogy a naptári harmadik negyedévben a vállalat történetének legnagyobb éves szintű PC-piaci részesedés-gyarapodását érte el. A Dell vállalati PC-eladásai 40 százalékkal, míg a fogyasztói bevételek 32 százalékkal nőttek, ami könnyedén felülmúlta az elemzői becsléseket.

"Az ügyfélpiac magasabb értékű és stabil szegmenseire irányuló hosszú távú összpontosításunk az, ami segít az egyenletes eredményeinkben. Az iparág bevételeinek mintegy 80 százaléka és az iparág bevételeinek szinte teljes növekedése a kereskedelmi PC-kből és a prémium kategóriás fogyasztói PC-kből származik, és mi is erre koncentrálunk" - mondta Jeff Clarke, a Dell elnöke elemzőknek.

A HP és a Dell is arra hivatkozott, hogy a vállalatok új berendezéseket vásárolnak a munkatársak számára, akik fokozatosan visszatérnek az irodába. "Azért fektetnek be, hogy javítsák a [munkavállalói] tapasztalataikat, és PC-kbe, notebookokba és asztali számítógépekbe fektetnek be" - mondta Lores.

Mindkét vállalat továbbra is bízik a fogyasztók erős keresletében az ünnepi vásárlási szezonhoz közeledve, de bizonyos alkatrészek esetében továbbra is ellátási korlátokkal küzdenek. Clarke a Dell felsorolta az alapvető alkatrészek listáját, amelyekből hiány van, és amelyek között sok a tápegység.

"Összességében jónak érezzük a keresleti környezetet, és ez továbbra is kihívást jelent majd az ellátási lánc szempontjából" - állapította mega Tom Sweet, a Dell pénzügyi igazgatója. A cég a naptári negyedik negyedévre 12-16 százalékos általános bevétel-növekedést vár.

A HP nem közölt bevételnövekedési előrejelzést, de elmondta, hogy PC-üzletágában növekedésre számít, különösen a kereskedelmi rendszerek iránti erős kereslet és az erősebb árképzés miatt. "Arra számítunk, hogy a szilárd PS [személyi rendszerek] bevételnövekedés a 2022-es pénzügyi évben is folytatódik" - mondta Myers a MarketWatch elemzője szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.