Hirdetés
. Hirdetés

HP Tech Forum: középpontban a megtakarítás

|

A HP több olyan hálózat, szerver- és tárolótechnológiai fejlesztésről is beszámolt, amelyekkel ügyfeleik jelentős összeget takaríthatnak meg

Hirdetés

A HP Tech Forumon bemutatott újdonságok között szerepelnek az elmúlt négy év legjelentősebb BladeSystem fejlesztései, köztük több új szerver, valamint a Virtual Connect és a BladeSystem Matrix innovációi. Ezen technológiák az adatközpont egészében automatizálják az IT-rendszerek energiafogyasztásának figyelését és kezelését, az egységes adatdeduplikációs architektúrával rendelkező új tárolószoftverek pedig még tovább egyszerűsítik, és az automatizálják a működést.

 

 



A bemutatott három új, vertikálisan bővíthető (scale-up) ProLiant szerver automatizációs innovációival az ügyfelek felgyorsíthatják az alkalmazások bevezetését, fokozhatják az IT-erőforrások kihasználtságát és gyorsabb megtérülést érhetnek el. A rackbe szerelhető szerverek memóriájuknak maximális mérete 2 TB, az önjavító memóriafunkció pedig háromszorosára növelik az alkalmazások rendelkezésre állását. A legnagyobb adatfeldolgozási teljesítményt igénylő feladatokra optimalizált rendszerek, amelyek 91:1 konszolidációs aránnyal csökkentik az adatközpont helyigényét, komplexitását és költségeit.

Ennek jegyében a hét új ProLiant G7 szerverblade a legfejlettebb virtualizációs környezetekkel is együttműködik. Közöttük található az iparág első 1 TB memóriával és a nagy I/O skálázhatóság érdekében integrált 10 Gb Virtual Connect FlexFabric megoldással ellátott blade rendszer is. A rendszerek – a HP elmondása alapján - a versenytársaknál akár négyszer több virtuális gépet is képesek támogatni, miközben a szükséges hardverkomponensek száma akár 66 százalékkal is kevesebb lehet.

A virtuális gépek számának robbanásszerű növekedése azonban növeli a szerverek tárolókhoz és hálózatokhoz történő csatlakoztatásának költségét. A kibővített Virtual Connect portfólió ennek jegyében akár 95 százalékkal is mérsékelhetik az infrastruktúra túlburjánzását a hálózat peremén. Az új FlexFabric modul pedig bármilyen Fibre Channel, Ethernet vagy iSCSI hálózathoz képes csatlakoztatni a szervereket.

Az alkalmazások és az infrastruktúra manuális telepítése esetén heteket vagy akár hónapokat vehet igénybe az új szolgáltatások bevezetése. Az üzleti változások gyors követéséhez az ügyfeleknek automatizált IT-környezetre van szükségük. A HP Server Automation megoldást integráltan tartalmazó BladeSystem Matrix az alkalmazások egyetlen érintéssel történő, önkiszolgáló telepítésével egyszerűsíti az IT-környezetet. Az iparág első „all inclusive” konvergens infrastruktúrakínálata, a HP BladeSystem Matrix a komplex IT-környezetek perceken belüli telepítésével támogatja a privát felhő kialakítását. Az ügyfelek így akár 56 százalékos megtakarítást is elérhetnek a TCO-ban a hagyományos IT-infrastruktúrákhoz képest.

Az Intelligent Power Discovery felügyeleti technológia pedig automatizált fogyasztásfigyelő hálózatot hoz létre a ProLiant szerverek, a külső létesítménygazdálkodási eszközök és az adatközpont táphálózata között. A HP Data Center Smart Grid megoldását kibővítő szoftver ezen felül valós idejű grafikus térképet készít a szerverek és a létesítmény energiafogyasztásáról, és ezzel átláthatóbbá és követhetőbbé teszi az energiafelhasználást.

A deduplikáció az azonos adatokról készített duplikált másolatok megszüntetésével csökkenti a költségeket. Az első generációs megoldásoknál a felhasználóknak több folyamatra és eszközre volt szükségük a különféle alkalmazások és platformok támogatásához.  A StoreOnce egységes architektúrával, a teljes vállalati szervezetben automatizálja az adatdeduplikációt. A több folyamatot és terméket kiiktató megoldás így javítja a produktivitást és az adatkezelés hatékonyságát, amellyel az ügyfelek akár 95 százalékkal is csökkenthetik a tárkapacitás költségeit.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.