Hirdetés
. Hirdetés

HP: vége a "cloud-ősrobbanásnak"

|

A HP szakértői szerint a Google Apps és Amazon EC2 fémjelezte hőskorszak véget ért; a globális szolgáltatásokat nyújtó felhőszolgáltatóké a jövő.

Hirdetés

Biri Singh, a HP alelnöke
Biri Singh, a HP alelnöke

A Hewlett-Packard (HP) szerint a sok száz, egymástól függetlenül működő cloud-megoldás helyett egy globális, legfeljebb tíz-húsz nagy szolgáltató által üzemeltetett szisztémákból álló, átjárható, fejlett és minőségi szolgáltatásokat nyújtó „felhőrendszer” lehet a jövő virtuális infrastruktúrájának alapja. A cég bízik abban, hogy néhány éven belül az iparág egyik vezető erejévé válhat.

Az új generációs globális szolgáltatások üzleti felhasználóinak olyan hibrid cloud modellekre lesz szükségük, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy alkalmazásaik a kiszolgáló rendszerekkel teljes összhangban működjenek – jelentette ki Biri Singh, a HP felhőszolgáltatások fejlesztéséért felelős alelnöke. Ezek a felhasználók elvárják majd a szolgáltatóktól, hogy az összetett üzleti elemző rendszerekhez és az egyszerű alkalmazásfejlesztő widgetekhez egyaránt hozzáférhessenek – hangsúlyozta a szakember.

„Ma már nem elég a virtuális gépek felállítása. A fejlesztőknek összetett eszközökre és szolgáltatásokra van szükségük. Afféle üzleti piactérre a felhőben” - jelentette ki Singh. A HP várhatóan még az idén létrehozza a saját B2B cloud piactérét. Egy olyan ökoszisztémát, amelyen belül bárki „üzemeltetheti és felépítheti a saját szolgáltatását” - tette hozzá az alelnök.

A szakember szerint kiemelten fontos, hogy a globális cloud-infrastruktúrák nyílt forráskódú megoldásokat használjanak. A HP jelenleg az OpenStack sztenderdet fejleszti, de Sing ennek ellenére úgy érzi, a jövő szuperfelhői az egymástól függetlenül kialakult szabványok konvergenciájára, együttműködésére épülhetnek majd. „Nem fecséreljük az időnket arra, hogy egyetlen technológiai megoldást reszelgessünk (...) Heterogén környezetre készülünk” - húzta alá a HP prominense. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.