Hirdetés
. Hirdetés

Az XP-vel versenghet a Windows 7?

|

Az AppleInsider információ szerint az XP újabb egy év haladékot kapott. Így már a Windows 7-nek is konkurenciát jelenthet.

Hirdetés

Az AppleInsider információi szerint a korábban bejelentett 2009. július 31-i időponthoz képest újra meghosszabbította a Microsoft az XP élettartamát. A lap névtelenséget kérő Hewlett Packard forrásaira hivatkozva azt állítja: a HP számára a redmondi szoftveróriás engedélyezte, hogy 2010 áprilisáig szállíthasson az üzleti felhasználók számára "downgrade" opcióval árult Windows XP-s gépeket. A Microsofttól ugyanakkor nyilvánosan ezt még nem ismerték el, igaz értesülésüket nem is cáfolták.

A lap szerint egyébként a Microsoft nem is szívesen beszél az XP élettartamának az állandó meghosszabbításáról, csupán annak hamarosan lejáró terméktámogatását emelik ki: "Fontos hangsúlyoznunk a vásárlók számára, hogy április 14-én megszűnik a Windows XP ingyenes terméktámogatása, ami után az operációs rendszerhez csak a biztonsági frissítések lesznek elérhetőek ".

 

 

winxpbox.jpg


Ha viszont a lap értesülései igazak, akkor nem csak a Windows Vistának kell továbbra is megküzdenie elődjével, hanem a Windows 7-nek is, amely így szintén belekerülhet a Windows XP "downgrade" időszakába. Michael Silver, a Gartner elemzője például korábban szintén erre figyelmeztetett: "A downgrade opció a Windows 7 esetében is rendkívül fontos. Mármint az, hogy a Microsoft engedélyezni fogja-e az OEM gyártók számára, hogy a vásárlóik a Windows 7 operációs rendszereiket eredeti Windows XP-re cseréljék".

A lap szintén HP forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy már ez a kérdés is eldőlt: "A Microsoft engedélyezni fogja a PC-gyártók számára, hogy a Windows 7 Professional esetében is lehetőség legyen az operációs rendszert Windows XP-re cserélni". Állításuk szerint ugyanis 2010. április 30-ig megmarad majd a Windows 7 Professional - Windows XP Pro "downgrade" opció, vagyis a Windows 7-nek is meg kell majd küzdenie 8 éves elődjével.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.