Hirdetés
. Hirdetés

HPE Ezmeral: gépi tanulással a digitális átalakulásért

|

Ezmeral szoftvereivel új árnyalatot visz a HPE szolgáltatásként elérhető infrastruktúra-megoldásainak palettájára. A smaragdról elnevezett portfólió többek között konténerezett alkalmazásokkal és gépi tanulással segíti a vállalatok digitális átalakulását, és a szállító szintén megújult GreenLake szolgáltatásaihoz illeszkedik, amelyek a nyilvános felhőt helyi adatközpontokba és peremhálózatokba viszik.

Hirdetés

Konténerfelügyeletet, a gépi tanulás menedzselését, a virtuális gépeket, tárolást, feldolgozást, adatvédelmet és hálózatot átfogó felhőszolgáltatások újabb hullámával bővítette GreenLake portfólióját a HPE idei Discover konferenciáján, amely digitális eseményként június közepétől hat héten át kínált élő közvetítéseket, illetve igény szerint később is visszanézhető előadásokat.

Hirdetés

GreenLake szolgáltatásaival a HPE a nyilvános felhőben elérhető infrastruktúra-szolgáltatások (infrastructure-as-a-service, IaaS) élményét menedzselt modellben, használatalapú elszámolással együtt, következetesen kiterjeszti a vállalatok teljes informatikai környezetére, adataira és alkalmazásaira a házon belüli és a kolokációs adatközpontokban, valamint a peremhálózatokon. A szolgáltatásokat a vállalatok a HPE GreenLake Central platformon keresztül önkiszolgáló módon, gyorsan bevezethetik, használatukat követhetik és elemezhetik, így hibrid környezetük egészét egyszerűbben menedzselhetik.

- Minden eddiginél fontosabbá vált, hogy a szervezetek gyorsan és rugalmasan alkalmazkodjanak a változásokhoz, helytől és időtől függetlenül hozzáférjenek alkalmazásaikhoz és adataikhoz, a járványhelyzet erre ismét figyelmeztetett mindannyiunkat, mondta nyitóelőadásában Antonio Neri, a Hewlett Packard Enterprise elnök-vezérigazgatója. - GreenLake szolgáltatásaink új generációjával, valamint most bemutatkozó HPE Ezmeral szoftvereinkkel a vállalatokat gyorsabb digitális átalakuláshoz, adataik és információik eredményesebb hasznosításához segítjük hozzá, függetlenül attól, hogy azokat hol kezelik és tárolják.

Költségkontroll a felhőben

Sajátos dilemmát felvető kereszteződéshez érkeztek ugyanis a vállalatok digitális átalakulásuk útján. A nyilvános felhő töretlen térhódítását tapasztaljuk, ennek ellenére az üzleti alkalmazások 70 százaléka továbbra is más környezetben - házon belül vagy szolgáltatónál, hagyományos modellben vagy magánfelhőben, illetve egyre gyakrabban peremhálózaton fut az International Data Corporation jelentése (IDC Cloud Pulse, 2019) szerint. Az alkalmazások integrációs összefonódásától kezdve az adatok gravitációs erején, valamint a biztonsági és megfelelési követelményeken át a költségek kiszámíthatatlanságáig sok oka lehet annak, hogy egy vállalat miért nem viszi nyilvános felhőbe alkalmazásainak többségét. Kétféle környezet, szolgáltatási modell támogatására kényszerül így az üzlet, ami azonban bonyolultabbá teszi az életet, és a költségeket is növeli, ráadásul a hibrid felállás, ha rosszul menedzselik, rontja a hatékonyságot, az agilitást és az innovációs erőt is, mivel korlátozza és lassítja az adatok, az információk elérését és hasznosítását.

GreenLake portfólióján keresztül a HPE ezt a digitalizációs dilemmát oldja fel olyan felhőszolgáltatásokkal, amelyeket a vállalatok a felhőtől a peremhálózatig minden környezetben következetesen egységes működési modellben vezethetnek be, és teljes rálátás, tervezhető költségek mellett használhatnak alkalmazásaikhoz és adataikhoz. A GreenLake felhőszolgáltatások előre integrált hardver- és szoftverelemekből felépülő referenciaarchitektúrákon futnak, amelyek mostantól három méretben - kis-, közép- és nagyméretű konfigurációban - is elérhetők, és rendkívül rövid átfutással, a megrendeléstől a beüzemelésig akár két hét leforgása alatt élesben indíthatók.

Idén májustól világszerte elérhető a HPE GreenLake Central is. Az eredetileg tavaly decemberben bemutatott felügyeleti platformon a GreenLake-felhasználók pár kattintással a szolgáltatások újabb példányait indíthatják el, és teljes hibrid, többfelhős környezetüket menedzselhetik, monitorozhatják az erőforrások felhasználását és a megfelelési követelmények teljesülését, a költségek alakulását, illetve üzleti céljaikkal összhangban költségkereteket állíthatnak be, prioritásokat határozhatnak meg, és újabb szolgáltatásokat kérhetnek kipróbálásra. A szállító megbízásából májusban készített elemzésében (The Total Economic Impact of HPE GreenLake) a Forrester Consulting megállapította, hogy a HPE GreenLake felhőszolgáltatások átlagosan 30 százalékkal csökkentik az IT-beruházások költségét, 40 százalékos megtakarítást érnek el az IT-erőforrások használatában, a piacra lépést pedig 75 százalékkal felgyorsítják.

Antonio Neri szerint a GreenLake felhőszolgáltatások új hullámával, valamint a most bemutatkozó Ezmeral szoftverportfólióval a HPE ismét közelebb került ahhoz, hogy tavaly tett ígéretéhez hűen 2022-re szolgáltatóvá alakuljon, és minden megoldását szolgáltatásként (everything-as-a-service) kínálja a vállalatoknak. A modellváltás jegyében a HPE magyarországi leányvállalatánál is létrehozott egy hazai mérnökökből álló csapatot, hogy a piaci változásokat folyamatosan figyelve hardver- és szoftverelemekből álló, komplett megoldásokat dolgozzon ki közép- és nagyvállalatoknak, amelyek akár régiós vagy világszinten is bevezethetők lesznek.

Zöld fény a gyors digitalizációnak

Teljesen új márkaként jelentette be Discover konferenciáján a HPE Ezmeral szoftverportfólióját, amely a vállalatok digitális átalakulását hivatott felgyorsítani a peremhálózattól a felhőig. A smaragdról (spanyolul esmeralda) elnevezett Ezmeral szoftverek palettája a konténerfelügyelettől kezdve a mesterséges intelligencián és gépi tanuláson, fejlett analitikán át az IT-üzemeltetés automatizálásáig és a biztonságig ível, és nagyobb agilitáshoz, hatékonysághoz, okosabb működéshez segíti a szervezeteket, mondta a szállító. Az Ezmeral szoftverek így lényegi szerephez jutnak a HPE minden környezetre kiterjedő PaaS (platform-as-a-service) stratégiájának megvalósításában is. A portfólió két eleme, a HPE Ezmeral Container Platform és a HPE Ezmeral ML Ops máris kipróbálható a HPE GreenLake felhőszolgáltatásán.

A HPE Ezmeral Container Platform a konténerezett alkalmazások bevezetését és menedzselését, valamint rugalmas méretezését könnyíti meg bármely infrastruktúrán, vállalati adatközpontokban, kolokációs létesítményekben, többfelhős környezetekben és a peremhálózatokon egyaránt. Konténerekben a vállalatok a felhőre született és a hagyományos környezetekre írt alkalmazásokat is a kód költséges módosítása nélkül futtathatják bárhol. A platform egységes vezérlőfelületén több Kubernetes klasztert menedzselhetnek, továbbá a HPE Ezmeral Data Fabric (a volt MapR Data Platform) és a nyílt forráskódú KubeDirector képességeit is kiaknázhatják, nagy teljesítményű, elosztott fájlrendszerekre építhetnek alkalmazásokat, amelyek megőrzik az adatok következetességét és megjegyzik az interakciókat.

Konténerezésre épít a HPE Ezmeral ML Ops szoftver is, hogy megkönnyítse és felgyorsítsa a gépi tanuláshoz készült modellek életciklus-kezelését a házon belüli, a többfelhős és a peremhálózati környezeteken keresztül. A megoldás a DevOps területén alkalmazott folyamatokhoz hasonló módszerekkel szabványosítja a gépi tanulás munkafolyamatait, és a HPE szerint ezzel hónapokról napokra rövidítheti az AI- és ML-bevezetéseket. A HPE Ezmeral ML Ops például elejét veszi, hogy a folyamat egyes szakaszaiban elszigetelt adatsilók jöjjenek létre, így a vállalatok könnyebben léphetnek tovább kezdeti adatkutatási projektjeikből a próbaprojekt, majd az éles bevezetés és felméretezés felé, miközben az adatmozgatással járó költségeket és kockázatokat is csökkenthetik, illetve elkerülhetik.

Hagyományos licencelési modellekben a HPE Ezmeral szoftverek már bevezethetők bármely infrastruktúrán, és előfizethetők a nyilvános felhőben. GreenLake felhőszolgáltatásként a HPE Ezmeral Container Platformot és a HPE Ezmeral ML Ops szoftvert egyelőre a béta-programba jelentkező vállalatok próbálhatják ki, a megoldások a HPE ütemezése szerint a negyedik negyedévben válnak általánosan elérhetővé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.