Hirdetés
. Hirdetés

Idén nem kerülnek a netre az érettségi tételek

|

Bár bizonyára sokan bújták ismét a világhálót, hátha a tavalyi eseményekhez hasonlóan idén is előre felkerülnek az érettségi tételek, csalódniuk kellett. Bár több weboldal és fórum foglalkozik a témával, úgy tűnik, idén a "buzdító" üzenetek jelentik az új slágert.

Hirdetés

Hétfő reggel megindultak az érettségi vizsgák, 98 ezer diák szíve kezdett kissé rendezetlenebbül dobogni reggel nyolctól. Mivel a 2005-ös érettségi tételek - jelentős botrányt okozva - már jóval a vizsgák előtt kikerültek különféle internetes oldalakra, idén az Oktatási Minisztérium kiemelt figyelemmel kísérte a frekventáltabb weboldalakat, ráadásul a törvényi szabályozások is változtak: a tételek immár szolgálati titoknak minősülnek, tehát idő előtti publikálásuk, vagy akár a lezárt csomagok felbontása is egy éves szabadságvesztéssel jár.

Hétfő reggelig a minisztérium nem talált komolyabb gyanúra okot adó oldalt, csupán pár ártatlan figyelmeztetést és megjegyzést tettek közé egyes felhasználók. Egy jóindulatú fórumozó például figyelmeztetett mindenkit: ha esetleg megszerezték volna a tételeket, ne e-mailben küldjék tovább, de ne is kreáljanak számukra honlapot, inkább valamilyen fájlcserélő hálózaton osszák meg, így nehezebb visszanyomozni a forrást.

Máshol kifejezetten az érettségire utaló linkeket helyeztek el, ahol viszont trágár üzenet vártaq a reménykedő diákokat. A szalonképtelen szavakat kigallyazva az üzenet lényege körülbelül az, hogy inkább tanulni kéne csalás helyett.

A 2006-os érettségi időszak eddigi eredménye tehát az, hogy a Minisztérium megnyugodhat, a diákok pedig tovább izgulhatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.