Hirdetés
. Hirdetés

Idén piacra dobják a Chrome OS-t

|

A Google a tervek szerint a negyedik negyedben mutatja be saját fejlesztésű operációs rendszerét, amellyel elsősorban a laptop-használókat szeretnék megcélozni.

Hirdetés

A Chrome OS-hez ?a negyedik negyedévtől juthatnak hozzá a felhasználók" - nyilatkozta Sundar Pichai, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke szerdán, egy a tajpeji Computex electronics kiállításon tartott beszédében.

A szakember egy korábbi megszólalásában még a harmadik negyedévre tette a rendszer bevezetésének időpontját, amely várhatóan a Microsoft Windows 7 mellett más operációs rendszerek számára is jelenős konkurenciát teremthet.

A Google operációs rendszerének bemutatásával egy időben a különféle kompatibilis webes alkalmazásokat kínáló online áruház, a Chrome Web Store is megnyílik - tette hozzá Pinchai.

?A Chrome OS-szel elsősorban a laptop-felhasználókat szeretnénk megcélozni az idén" - hangsúlyozta az alelnök egy, a konferenciát követő sajtótájékoztatón.

A vállalat az érintőképernyővel, klaviatúrával, illetve 10 és 12 hüvelyk közötti képátlóval rendelkező mobileszközökre fejlesztette a rendszert - mondta, egyértelművé téve, hogy bármilyen olyan eszköz - köztük a netbookok is -, amely megfelel ennek a specifikációnak, könnyen hozzájuthat a Google által kiadott minőségbiztosítási tanúsítványhoz.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.