Hirdetés
. Hirdetés

IDF 2007 ősz - Anziksz II. rész

|

IDF-es beszámolónkat kiküldött tudósítónk újabb képekben gazdag anyagával, afféle képeslappal folytatjuk.

Hirdetés

Az IDF-en mindig előkelő helyen szerepeltek az aktuális USB technológiák, így nem csoda, hogy a 3.0-ás változat terveinek lefektetését is itt jelentették be. A jövő év első felére számíthatunk a kidolgozott szabványra. A cél a 2.0-nál tízszer gyorsabb szabvány megalkotása, ami azt jelenti, hogy egy 27 gigabájtos HD-DVD-t 70 másodperc alatt tudnánk átmásolni a révén. A 3.0 bár visszafelé is kompatibilis lesz és ezért megmarad a "rézdrót" a vezetékben, alapvetően fénnyel végzi az adatátvitelt. Hogy ezt hogyan kell elképzelni, azt a prezentáció egyik diája szemlélteti.

usb30k.jpg

Az üzemanyagcella valami olyasmi, amiről mindenki beszél, de igazából senki sem látott még működő megoldást - eddig. A Medis Technologies az IDF-en bemutatott egy egyszer-használatos üzemanyagcellát. Az 5,35 voltot, 185 mAh terhelés mellétt 20 órán keresztül leadni képes 185 grammos apróságot mobiltelefonok, MP3 lejátszók, PDA-k töltéséhez, vagy táplálásához ajánlják, de a felhasználás módja igencsak széles, akár zseblámpát, adóvevőt vagy bármiféle elektromos kisfogyasztót képesek táplálni vele, így akár mentőcsónakok túlélőkészletének részét is képezheti a Medis 24-7 Power Pack. A használatához egyszerűen csak ki kell bontani a zacskójából, eltávolítani a védőszalagot és a kis téglatest két felét összenyomni, így kezdődik meg a kémiai reakció a bent lévő folyadékkal, melynek összetétele természetesen titok. A cég dolgozik a nagyobb méretű és teljesítményű megoldásokon, illetve az újratölthető változaton. Az indulókészlet - az átalakítókkal a különböző készülékekhez - kb. 30, míg egy üzemanyagcella kb. 20 amerikai dollárba kerül.

fuelcellk.jpg

A tavaszi IDF kapcsán is említettük hogy az első vezeték-nélküli USB megoldások az év végére már az üzletekbe kerülnek. Nos, a mostani IDF-en ennek kézzel fogható nyomát is láttuk, az Iogear és a D-Link termékeinek képében. Ezeket úgy kell elképzelnünk, hogy a memóriakulcshoz hasonlatos méretű adó-vevő egységet számítógépünk egy USB 2.0 kapujához illesztjük, míg a hozzá tartozó vezeték-nélküli USB HUB-hoz pedig bármilyen USB felületen kommunikáló eszközt hozzáköthetünk, mondjuk a szomszéd szobában. Az ilyen készletek ára most a bemutatás után nagyjából 115 amerikai dollár körül mozog.

wusb1k.jpg
 
wusb2k.jpg
Szintén tavaszról emlékezetes az a 80 magos CPU tanulmány, melyet akkor a cég vezetői a színpadon mutattak be a nagyközönségnek és mely 2 teraflop teljesítményt ért el, 6,26 gigahertz órajelen, körülbelül 150 watt fogyasztás mellett. San Franciscóban a bestia közelébe engedték az érdeklődőket. A képeinken a tanulmányt kiszolgáló környezet (alaplap, hűtés, stb.) és a CPU-t hordozó wafer is látható.
 
80core1k.jpg
 
80core2k.jpg
 
80core3k.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.