Hirdetés
. Hirdetés

IE8 versenyt indít a Microsoft

|

A legjobb gyorssegéd készítője egy Xbox játékkonzollal lesz gazdagabb.

Hirdetés

A Microsoft Magyarország Internet Explorer 8 gyorssegéd (acceletator) pályázatot hirdetett a hazai fejlesztők számára. Céljuk, hogy minél több magyar nyelvű hazai, (vagy Magyarországon is jól használható nemzetközi) tartalomhoz kapcsolódó Internet Explorer 8 segéd készüljön, amik később megjelenhetnek a böngészőjükben.

Vagyis a versenyen jó eséllyel indulhat például egy iWiW-hez, egy Blogtérhez, vagy egy hazai aukciós oldalhoz kötődő alkalmazás. Azok pontos funkcionalitásának már csak a fantázia szab határt. A böngésző által elsőként bevezetett „Gyorssegéd" funkciónak a lényege ugyanis az, hogy egy kijelölt szöveggel az oldal elhagyása nélkül különböző műveleteket végezhetünk el.

 

 

ie8accel.jpg
 

 

 

Így például egy adott szöveget két kattintással saját Live profilunk blogjába menthetjük, rákereshetünk a beállított alapértelmezett keresővel, vagy elküldhetjük azt a Hotmail segítségével. Ráadásul bármikor kereshetünk újabb gyorssegédeket is. Készült már gyorssegéd például a Twitterhez, a Youtube-hoz, a Gmail-hez, a Facebookhoz, valamint a Google és a Live térkép szoftveréhez is. Ennek köszönhetően, ha például egy címet látunk egy weboldalon, akkor a térképen való megjelenítéshez nem kell mást tennünk, mint kijelölni a szöveget, rákattintani a megjelenő kék nyílra, s a helyi menüben ráhúzni az egeret a „Map with Live Maps" opcióra.

A jelentkezési határidő április 20. A pályázat főnyereménye egy Xbox, a részletek itt olvashatók. Míg a gyorsítók elkészítésében az MSDN kompetencia-központja nyújthat segítséget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.