Hirdetés
. Hirdetés

Igazi Outlook és új Office Macintoshra

|

A Microsoft Macintosh-fejlesztésekkel foglalkozó részlegénél bejelentették: a 2010 végén érkező Office már igazi Outlookot fog tartalmazni, de addig is jobb Exchange-támogatás érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Microsoftnál ez a hét az Office-ról szól. A jövő év végén megjelenő Office for Mac változat végre nem a sokat kritizált Entourage-ot fogja tartalmazni, hanem az Outlookot. A köztes időre a Microsoft maces részlegénél elkészült az Entourage Web Services Edition végleges változata. Ezt az Office for Mac 2008 Business Edition mellé fogják csomagolni a jövő hónaptól kezdve.

 

Igazi Outlook Macre
A Microsoft végre elkészíti az Outlookot Macintoshra. A fentebb említett üzleti egység vezetője Eric Wilfrid elmondta, hogy ezt a nulláról építették fel, hogy támogassák vele az Exchange legújabb protokolljait, és Cocoában írták azért, hogy kihasználhassák a legújabb OS X lehetőségeit. Az Outlook for Mac teljesen újratervezett adatbázissal rendelkezik majd, mely kompatibilis a Spotlighttal és a Time Machine-nal is. ?Mivel Macre terveztük, eltér majd a Windowsra készült Outlooktól, de teljesen kompatibilis lesz vele. Például támogatni fogja az Information Rights Managementet is, ami a bizalmas dokumentumokhoz való hozzáférést kontrollálja.?

 

Az Entourage Web Services Edition egyfajta ?ösvény? az Outlook-kliens felé. Arra tervezték hogy az Exchange 2007-hez kapcsolódjék, és így sokkal gyorsabb adatszinkronizációt, illetve fejlettebb e-mail- és naptártámogatást biztosít. Azok az Office 2008-felhasználók, akik letöltötték az SP2-t, mától letölthetik az Entourage Web Services Edition-t is. Fontos azonban tudni, hogy az Exchange 2007 SP1 RU4-et, vagy újabbat követel. Tehát a letöltés előtt érdemes meggyőződni arról, hogy mi fut - mondjuk a cégünknél - az Exchange szerveren.

 

Változások a 2008-as Office-kiadásokban
A maces Office 2008 diák és otthoni változata (Student and Home Edition) változatlan marad, de szeptember 15-én egy új Business Edition érkezik. Ez a tekintélyes, fekete csomagolású verzió lesz az, ami tartalmazza majd a Entourage Web Services Editiont és a Document Connection for Sharepointot. Az már csak hab a tortán, hogy jár vele 200, üzleti sablon és clip art. Az külön jó hír, hogy az ára ugyanannyi lesz, mint a Standard Editioné.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.