Hirdetés
. Hirdetés

Igazi tévé lehet a mobilokból

|

Ha a Texas Instruments fejlesztése belekerül a mobiltelefonokba, akkor nemcsak nézhetjük a tévéműsorokat, hanem fel is tudjuk majd őket venni.

Hirdetés

A Texas Instruments az amszterdami International Broadcasting Convention eseményen mutatta be a személyes videofelvételnek keresztelt lehetőséget. A kutatócég saját Hollywood digital TV-chipjét és OMAP 2 multimédiás processzorát használta fel a prezentáció során, mindehhez pedig a szükséges programokat a Packet Video Corp és Software Systems dolgozták ki.

A technológia segítségével az emberek felvehetik a tévéadásokat mobiltelefonjuk segítségével és később - mondjuk repülőgépen vagy vonaton, utazás közben - meg is nézhetik azokat. Az alkalmazásba kép a képben lehetőséget is beépítették: a rögzített műsor megtekintése közben az élő adásban sugárzott műsort lehet figyelemmel követni egy kisebb képkockában. Ha a H.246-os standardot használva vesszük fel a tévéműsort, akkor egy gigabájtnyi memórián három órányi műsort lehet tárolni.

A Texas Instruments szerint a technológia 2007-ben már meg is jelenhet a kereskedelmi forgalomban megvásárolható készülékekben. A cég nem nevezett meg egyetlen telefongyártót sem, de a két legnagyobb, tévés mobilt gyártó céget, a Samsungot és a Nokiát feltehetően érdekli majd ez az új technológia.

A műsorrögzítési lehetőség vélhetően több embert fog a mobiltévé felé irányítani. A távközlési ipar az utóbbi időben egyre kevesebb sikerrel keresi azt a szolgáltatást, ami jelentősen növelné bevételeiket. Az In-Stat elemzése szerint év végére 3,4 millió mobiltévé előfizető lesz szerte a világban, ami 2010-re 102 millióra nő. A Strategy Analitics szerint azonban ezek az elvárások túlzóak, és a mobiltévé nem más, csak egy múló divat.

Más cégek fejlesztései is azt próbálják elősegíteni, hogy a mobiltévé elterjedjen. A Samsung a héten jelentette be, hogy egy olyan kijelző driver fejlesztésén dolgozik, ami a képernyő fényességét a környezetnek megfelelően állítja be. Így a képernyő például erős napsütésben is jól láthatóvá válik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.