Hirdetés
. Hirdetés

Így akadályozhatjuk meg a legújabb Windows 10-frissítés kártevését

|

A legutóbbi frissítő kedd is sok borsot tört a felhasználók orra alá.

Hirdetés

Hirdetés

A február 11-i frissítő kedd se múlhatott el bosszúságok nélkül: a Windows 10 1903 és 1909 kumulatív frissítése hibákkal volt terhes.

A lecserélt tapéták és az eltűnt asztali ikonok mellett talán a legfájdalmasabb hibajelenség az volt, hogy törlődtek bizonyos Windows profilok, és helyükbe ideiglenes profil lépett.

A szakértők gyanúja eleinte az AV vírusellenes csomagra terelődött, a feltételezések szerint ezzel gabalyodott össze a javítás. Ám kiderült, hogy más szoftverek felhasználói is érintettek, vagyis nem ez a szoftver a ludas.

Ugyanakkor ami az eltűnt profilokat illeti, a szakértők szerint a vonatkozó fájlok nem párologtak el, hanem a C:\Users mappából (ahol a Windows a profilokat tárolja) átkerültek a .BAK, .000, vagy .003 mappába.

A Microsoft már dolgozik az ügyön, addig pedig a Windows Update-ben március 9-ig szüneteltessük a frissítést. Azért idáig, mert március 10-e a következő frissítő kedd, és addigra a fejlesztő minden bizonnyal megszüli a javítást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.