Hirdetés
. Hirdetés

Így cselezték ki a Huawei mobilokon az amerikai tilalmat

|

Egy kínai webhely lehetővé tette a Google szoftvereinek telepítését a Mate 30-ra. A site-ot most bezárták.

Hirdetés

Hirdetés

Bezárt az a kínai központú webhely, amely egy darabig lehetővé tette a Google Android appok kézi telepítését a Huawei nemrég kiadott Mate 30 eszközeihez.

Az LZPlay webhelyre mutató hivatkozás szép karriert futott be a reddit közösségi hálózatban, ahol egy felhasználó azt írta róla, hogy ez a GMS (Google Mobile Services) telepítő hirdetésektől mentes, jól tervezett, és csak Huawei eszközökre működik.

A Google az első olyan amerikai cégek közé tartozott, amelyek felfüggesztették az üzleti kapcsolatot a Huawei-jel. A Huawei Mate 30 mobilra egy nyílt forráskódú változat került az Andoidból, amely így nem sérti meg az amerikai korlátozásokat, de az eszközről hiányoznak az olyan előtelepített appok, mint például a Google Térkép.

Az LZPlay egy nem dokumentált hátsóajtót használt a Huawei mobilok rendszerében a Google szoftverek telepítéséhez, és egy biztonsági kutató, John Wu úgy véli, erről a lehetőségről a Huawei pontosan tudott.

A Huawei szóvivője viszont tagadja a kapcsolatot az LZPlay-vel, és azt állította, hogy semmi közük a www.lzplay.net webhelyhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.