Hirdetés
. Hirdetés

Így frissítsd a Windows 10-et: nyugodtan kezdj neki, de legyél óvatos

|

Most már biztonsággal feltehető számítógépünkre az augusztusban kiadott kumulatív frissítés, de azért nem árt néhány dologra odafigyelni a telepítés előtt és után. A legfontosabb tanács: hagyjuk az opcionális frissítéseket!

Hirdetés

A májusban kiadott Windows 10 funkciófrissítés (egészen pontosan a rendszer 2004-es buildje) még távolról sem elég öreg ahhoz, hogy továbbfejlesztésre ajánjluk, a Windows 10 v.1909 viszont már bőven: ha még nem léptünk volna tovább, mindenképp érdemes megtenni. A gépünkön futó OS verziószámának megállapításához egyébként a Windows keresősávjába írjuk be, hogy winver, majd üssük le az Entert, és a megjelenő ablak minden információt megad az aktuális változatról.

Hirdetés

Ami az augusztusi kumulatív frissítést illeti, ezzel - noha nem teljesen hibátlan - szintén jól járunk. Telepítéséhez nyissuk meg a Windows Update oldalát (Start, Gépház, Windows Update), és ha látunk egy Frissítések folytatása lehetőséget, kattintsunk rajta. Több dolgunk nincs is: a Windows a maga idejében és tempójában majd szépen telepíti a augusztusi frissítést. Ha nem látjuk az említett lehetőséget, akkor pláne nincs teendőnk: a frissítés már fent van a gépünkön. A Funkciófrissítés a Windows 10 2004 verziójára parancsot viszont semmiképp se bolygassuk. Úgyszintén hagyjuk a Tájékozódás a legújabb frissítésekről lehetőséget is, mert jelenleg nincs olyan tényleg fontos opcionális frissítés, amit érdemes volna föltenni.

Ha a telepítést után az asztalunk kicsit megbolondul, vagy nem tudunk belépni a fiókunkba, ne essünk pánikba: ez az "ideiglenes profil" hiba, ami néhány újraindítással megszüntethető.

És ha már a Windows Update-ben járunk, nem árt szüneteltetni egy kis időre a frissítéseket, mert így nem fenyeget az a veszély, hogy rendszerünket szétzilálja egy következő hibás javítás. Kattintsunk a Frissítések szüneteltetése 7 napig lehetőségen, majd újra meg újra, összesen ötször (többet a Windows 10 nem támogat). Ezáltal október közepéig kitoljuk a telepítést, és több, mint egy hónap haladékot adunk a Microsoftnak az esetleges hibák kijavítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.