Hirdetés
. Hirdetés

Így kerül ki a Flash az Edge böngészőből

|

Noha a Flash csak decemberben húzza le végleg a rolót, a Microsoft már korábban elkezdi erre felkészíteni az Edge felhasználókat.

Hirdetés

Az Adobe egy jó ideje már bejelentette, hogy teljesen megszünteti az Flash támogatást, hiszen bármennyire is óriási szerepe volt a technológiának a web barátságos hellyé változtatásában, ma már nagyon idejétmúlttá vált és rengeteg biztonsági kockázatot is hordoz. Ehhez alkalmazkodva a böngészőgyártóknak is ki kell találni, hogy hogyan vezetik ki teljesen a bővítményt saját termékeikből. Most a Microsoft adott hírt arról, hogyan tervezi Flash-mentesíteni az Edge-et.

Hirdetés

Idén ősszel érkezik egy Windows frissítés, mely tartalmazza azt az eszközt, amivel eltávolítható az operációs rendszerből az Adobe bővítménye. Fontos, hogy ez véglegesen eltávolítja a Flasht minden felületről, hívja fel a figyelmet a gyártó, tehát a folyamat nem visszafordítható. A frissítés pontos megjelenéséről még nem tudunk semmit, de elvileg hamarosan érkezik, ezután pedig ajánlott frissítéssé válik. 2021 nyarára a Microsoft minden Flash-hez köthető fejlesztői frameworköt és egyéb Windows komponenst eltávolít az operációs rendszerből, mind Windows 10-en, mind 8.1-en.

Akiknek esetleg továbbra is szükségük lenne a Flashre, azok úgy tudják elérni azt, hogy az Edge Internet Explorer módjában bővítményként futtatják azt. Fontos viszont kiemelni, hogy ez már nem egy Microsoft által támogatott Flash-kód lesz, tehát ha problémánk adódik vele, az kizárólag a saját felelősségünk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.