Hirdetés
. Hirdetés

Így lett a BBX-ből BlackBerry 10

|

A RIM egy bírósági határozat miatt kénytelen rebrandelni új generációs mobil platformját. A cég Szingapúrban, a DevCon Asián jelentette be a névváltoztatást.

Hirdetés

A Research In Motion (RIM) szerdán megjelent közleménye szerint a gyártó a szingapúri DevCon Asia konferencián jelentette be, hogy BBX-ről BlackBerry 10-re keresztelte át új, a BlackBerry és QNX technológiákra épülő, okostelefonokat és táblagépeket kiszolgáló mobilplatformját.

„A BlackBerry 10 elnevezés híven tükrözi az új platform erősségeit, tovább erősíti a BlackBerry brand globális jelentőségét és remekül illik a RIM termékvonalához" - indokolta a döntést a cég.

Az ügy hátterében persze nem csak - és nem elsősorban - marketingmegfontolások állnak: egy illetékes amerikai bíróság ugyanis kedden, a Basis International szoftvercég kérésére ideiglenesen megtiltotta a RIM-nek, hogy a BBX elnevezést használja.

Az új-mexikói Albuquerque-ben székelő Basis International magáénak követeli a márkanevet, és októberben, a RIM új platformjának bejelentését követően perrel fenyegette meg a kanadai gyártót. A RIM akkor azzal rázta le magáról a kérdést, hogy a két vállalat alapvetően más üzleti szférában tevékenykedik, így jogászaik előzetes véleménye szerint nem okozhat bonyodalmakat a névegyezés.

Az Egyesült Államok új-mexikói kerületi bírósága máshogy ítélte meg a kérdést. Az ügyben eljáró bíró szerint a Basis és a RIM hasonló ügyfélkört céloz meg a termékeivel és hasonló értékesítési csatornákat használ.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.