Hirdetés
. Hirdetés

Így nézhet utána milyen hardverek vannak a PC-jében

|

Milyen processzor, grafikus kártya és RAM rejtőzik a számítógépben: így ellenőrizheti a hardverkonfigurációt a Windows 10-ben.

Hirdetés

Több oka is lehet annak, hogy hirtelen pontosan tudni szeretnénk, milyen márkájú, teljesítményű és kapacitású részegységekből áll asztali számítógépünk vagy laptopunk. Előfordulhat, hogy lassúnak találjuk a működését, és utána akarunk nézni, milyen továbbfejlesztéssel, bővítéssel pörgethetjük fel a teljesítményét. Esetleg el akarjuk adni, és pontosan tudni szeretnénk, hogy mit kínálunk, mennyit lehet kérni érte. Vagy egyszerűen csak utána akarunk nézni annak, hogy tudunk-e rajta futtatni egy új alkalmazást, vagy csatlakoztatható-e hozzá egy új periféria. Ilyenkor általában nem találjuk a kézikönyvet, de aggodalomra semmi ok, egy-két egérkattintással gyorsan utánanézhetünk annak, hogy mi rejtőzik a motorháztető alatt.

Hirdetés

A teljes hardverkonfigurációt nyilvántartó Eszközkezelő előhívásához a Windows 10 operációs rendszerben kattintsunk a jobb egérgombbal a Start ikonra, és a megjelenő gyorsmenüben válasszuk az Eszközkezelő lehetőséget. Itt ábécé sorrendbe találjuk számítógépünk összes alkotóelemét és megismerhetjük azok működési jellemzőit, vezérlőprogramjának a verzióját és további információkat.

Ha tudni szeretnénk, hogy mennyi memória található a számítógépünkben, kattintsunk ismét a Start ikonra a jobb egérgombbal, de ezúttal válasszuk a gyorsmenüben a Rendszer lehetőséget. Ennek hatására megjelenik az operációs rendszer névjegye, amely tartalmazza, a számítógép gyártó által megadott típusát, a memória méretét, hogy a Windows 10 32 vagy 64 bites változatát használjuk-e, valamint az operációs rendszer kiadását (például Windows 10 Home) és verziószámát (például 1709).

Ha még részletesebb és szemléletesebb információkra vágyunk, fontolóra vehetjük egy hardverinformációs segédprogram, például a Piriform-féle Speccy telepítését. Ennek ingyenes verziója a rendszer gyors elemzését követően átfogó adatokat szolgáltat PC-nkről. Megismerhetjük többek között az alaplap és a monitor márkáját és modellazonosítóját, a merevlemez és a külső tárolók jellemzőit, sőt még egyes hardverelemek (processzor, grafikus kártya, tárolók) működési hőmérsékletét is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.