Hirdetés
. Hirdetés

Így pótolhatjuk bármikor az elmaradt tűzijátékot

|

Idén elmaradt az augusztus 20-án megszokott látványosság, de aki nem tud meglenni az éjszakai égbolt előtt robbanó színes effektek nélkül, mutatunk egy kiváló módszert arra, hogy saját, személyes tűzijátéka lehessen.

Hirdetés

Arról megoszlanak a vélemények, mennyire kell vagy nem kell nekünk a tűzijáték. Mert persze sokak szerint nagyon szép és látványos, meg hozzátartozik az augusztus 20-ához, mint karácsonyhoz a csúcsdísz, vagy húsvéthoz a nyúl. Mások szerint viszont ekkora csinnadratta túl drága, a tömeget sem szeretik, és a járványtól sújtott időkben főleg nem látják értelmét efféle hívságoknak. Szerencsére itt a digitális világ, ami segít a parádé pótlásában.

Hirdetés

A Tűzijáték 2020 alkalmazást ingyenesen le lehet tölteni iOS és Android alá, és a hagyományos tűzijáték eredetileg tervezett időpontjától, tehát augusztus 20-án 20:30-tól kezdve bármikor használható. Értelemszerűen este érdemes próbálgatni, ugyanis a telefon saját kameráját használva, a kiterjesztett valóság elvén működik.

A letöltés után a fogaskerék menüben kattintsuk be, hogy akarjuk-e a zenei aláfestést, valamint használjuk-e a látvány pontosítására a mobil kamerájának képét, majd irányítsuk az ég felé a telefont, ekkor jelenik meg a Start felirat. Erre egy embereset bökve máris elindul a show.

Az appot sikerült tényleg kifejezetten ügyesen megalkotni, és bár persze a robbanásokról azért látszik, hogy nem valódiak, de jól összemosódnak a valós háttérrel, és ha mozgatjuk a kamerát, az épületekkel és egyéb tereptárgyakkal együtt mozognak a tűzijáték elemei is. Külön jó pont a durranások életszerű hangja, valamint az az apróság, hogy a sokadik durranás után már a kijelző egy részét betölti az ilyenkor megszokott füst is. Ja, és egyáltalán nem csak Budapesten működik, sőt, még Magyarországon sem kell lenni hozzá, az alábbi képet például Bécsben lőttem, ahol az ablak előtti tér fölött vígan puffogtak a színes fénygömbök. Épp csak a turisztikai propagandafelirat mutatott kissé felemásan, de sebaj, elnézzük neki.

Szerencsére csak a kezdő időpont volt fix, tehát mostantól lehet akár valamilyen teljesen más ünnep, vagy sima hétköznap estéje, bármikor elszórakoztathatjuk magunkat egy kis augusztusi durrogtatással - és mindez egy fillérjébe sem kerül senkinek, valamint a kutyák és macskák sem menekülnek az asztal alá a hangzavartól, ha megfelelően letekerjük a hangerőt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.