Így reagált az internet a párizsi terrortámadásokra

|

Többféle hasznos segítséget és támogatást nyújtottak a szolidáris internetes cégek az érintetteknek.

Az egész világ mély megdöbbenéssel és együttérzéssel fogadta a francia fővárosból a hétvégén érkező szomorú híreket az értelmetlen és kegyetlen terrortámadásokról, a rengeteg ártatlan áldozatról. A világhálón tömegesen fejezték ki szolidaritásukat világszerte az internetezők a francia néppel, az áldozatokkal és hozzátartozóikkal, több internetes cég, távközlési szolgáltató és közösségi oldal pedig anyagi és erkölcsi támogatást nyújtott az érintetteknek.

Facebook: biztonsági ellenőrzés
A közösségi hálózat aktiválta biztonsági ellenőrzés elnevezésű funkcióját, amely lehetővé teszi a tömeg- és természeti katasztrófák, terrorcselekmények helyszínén tartózkodók számára, hogy jelezzék ismerőseiknek, barátaiknak, családtagjaiknak: biztonságban vannak. Sokan kaptunk olyan Facebook-üzenetet pénteken vagy szombaton, amelyben Párizsban tartózkodó facebookos ismerősünk jelezte, hogy jól van.

AirBNB: foglalási díj eltörölve
A közösségi szálláskiadó hálózat életbe léptette a katasztrófahelyzetekben alkalmazott előírását, és eltörölte a foglalási díjakat az érintett területekre történő szállásfoglalások esetében.

Francia számok ingyenes hívása
A Microsoft Skype, a Google Hangouts, valamint több telefontársaság ingyenessé tette a franciaországi telefonszámok hívását a hétvégén.

Nem alkalmazott felárat az Uber
A jelentősen megnövekedett forgalom ellenére a közösségi személyfuvarozó szolgáltatás eltekintett a pótdíj felszámításától.

Trikolóros profilképek a Facebookon
A francia néppel szolidaritásukat kifejezni kívánó facebookozók számára a közösségi szolgáltatás lehetővé tette, hogy profilképükre rávetítsék a francia zászló színeit. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel, a hírfolyamokon nagy számban jelentek meg a trikolóros profilképek.

Szolidaritás kifejezése weboldalakon
A Google hatalmas forgalmú keresőoldalán fekete szolidaritás szalagot jelenített meg, az Apple weboldalának francia nyelvű változatán egy hatalmas, francia nemzeti színekbe öltöztetett Apple logó jelent meg, amely alatt a "Liberté, Égalité, Fraternité" felirat volt olvasható, míg az Amazon webáruház banner fényképén a francia zászló volt látható, alatta a "Solidariaté" felirattal.

Twitter pillanatok
A mikroblog szolgáltatás nemrégiben bevezetett új szolgáltatása, a Twitter Moments - amely egy adott témában összegyűjti az üzeneteket, és a Twitter app Moments részében jelenti meg őket - jó szolgálatot tett azoknak az internetezőknek, akik a Twittert használták a sajnálatos eseményekről való tájékozódásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.