Hirdetés
. Hirdetés

Így seftelt a randiappokkal a Facebook

|

Bár 2014-ben elvileg megtiltotta a külső appoknak az adatok elérését, a Tinderrel és néhány más társával kivételt tett.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook igazgatója, Mark Zuckerberg 2014 óta kacérkodott a gondolattal, hogy beszáll az online randibizniszbe, de saját szolgáltatás indítása helyett sokáig a Tindernek és a hasonló appoknak biztosít hozzáférést a felhasználói adatokhoz, derül ki egy kiszivárgott dokumentumból.

Az anyag a Facebook és a Six4Three között zajló perben került elő. A Six4Three nevű app korábban a Facebook adatait használta fel, hogy bikinis fotókat keressen nőkről.

A Facebook 2014-ben döntött úgy, hogy megtiltja a külső appoknak a felhasználói adatokhoz (például az ismerősök listájához) történő hozzáférést. Néhány app azonban "fehér listás" hozzáférési jogokat kapott. Közéjük tartozott a Tinder is, és egy 2015. márciusában kelt email szerint a különöleges engedélyt kapott a Bumble, a Hinge és a Coffee Meets Bagel is.

A dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy a Facebook már a Cambridge Analytica botrány előtt is visszaélt a felhasználói adatokkal.

Öt év hezitálás után a Facebook végül is idén szeptemberben indította be saját társkereső szolgáltatását.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.