Hirdetés
. Hirdetés

Így turbózzák fel az Android mobilokat

|

A Snapdragon 855 búcsút mond a JPEG formátumnak, és bevezeti az utrahangos ujjlenyomat-olvasást.

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy a Qualcomm a jövő évi androidos csúcsmobilokhoz készült új Snapdragon 855 processzora gyorsabb és energiatakarékosabb lesz elődjénél, a Snapdragon 845-nél.

Hirdetés

Tekintsük most át, hogy milyen további újdonságokkal szolgál a Qualcomm mobillapkája. Először is gyorsabb letöltést tesz majd lehetővé, köszönhetően az integrált 2 gigabit/s-os LTE modemnek. A 855 ugyancsak támogatja a 802.11ax Wi-Fi szabványt 14 gigabit/s-os átviteli sebességig, vagyis közel ötször gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, mint a 3 gigabit/s-os sebességre képes jelenlegi megvalósítások.

A Qualcomm egy új képjelfeldolgozó processzort (Spectra 850) fejlesztett ki a Snapdragon 855-höz, amely egy sor fotós és videós továbbfejlesztéssel turbózza fel az okostelefonok kameráját. Képes lesz kezelni a mélységérzékelést 60 Hz-nél, lehetővé téve 4K HDR videók rögzítését. Ez azt jelenti, hogy fel tudunk venni és térképezni mozgó tárgyakat, és el tudjuk homályosítani a hátteret, mint a fotók esetében. Ráadásul a Qualcomm azt ígéri, hogy az okostelefonokon ki tudjuk majd vágni a videókból az embereket, és át tudjuk helyezni őket egy másik jelenetbe, mint ahogyan a profik csinálják a mozifilmekben.

Forrás: Qualcomm

Annak érdekében, hogy képeink kevesebb helyet foglaljanak a mobilok szűkösebb tárhelyén, a Snapdragon 855 a HEIF (High Efficiency Image File Format) képformátumot támogatja, amely feleakkora méretben képes tárolni a képfájlokat, mint a JPEG formátum. Az Android P és a Google Fotók már szintén támogatja az új fájlformátumot.

Tartogat kellemes meglepetéseket a Snapdragon 855 a játékosoknak is. A Qualcomm szerint az Adreno 640 GPU-nak köszönhetően az új lapka 30 százalékos teljesítménynövekedést, HDR képességeket, 10 bites színt és Rec. 2020 ultra HD színteret ígér.

Az idei év a mesterséges intelligencia technológiák áttörését hozta, és a Hexagon 690 digitális jelfeldolgozó processzorral ellátott Snapdragon 855 is komoly előrelépést hoz ezen a területen. A lapka képes saját maga kezelni az olyan hívószavakat, mint a "OK Google", így gyorsabb lesz a mobil reagálása. De a digitális jelfeldolgozó processzor igazán a szónikus érzékelő funkciónál mutatja meg igazán a képességeit, amely fény helyett hangot használ az ujjlenyomat-olvasáshoz. Ez a technológia lehetővé teszi a következő generációs, kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelők megvalósítását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.