Hirdetés
. Hirdetés

Így védjük eszközeinket nyaralás közben

|

Az ESET nemrégiben egy rövid felmérést készített arról, hogy a magyarországi felhasználók milyen biztonsági intézkedéseket tesznek utazás előtt és alatt.

Hirdetés

A kutatás eredményeiből kiderült, hogy a többség tudatosan védi adatait a várható támadások ellen. Mind utazás előtt, mind utazás alatt gondoskodnak a védelemről, figyelve azokra a helyzetekre, amikor az adataik a legsérülékenyebbek. A válaszokból megfigyelhető volt, hogy az internet szolgáltatás és a Wi-fi hálózat hitelessége fontos szerepet tölt be a megkérdezettek körében: a nyilvános Wi-fi hálózatot csak korlátozott esetekben használják, és csak megbízható internetszolgáltatót hajlandóak választani.



A felmérés főbb megállapításai a következők voltak:

• 38 százalék mindig, míg 28 százalék gyakran frissíti az operációs rendszerét és a számítógépén található alkalmazásait utazás előtt.
• A válaszadók 59 százaléka készít biztonsági mentést az adatairól, ami a zsarolóvírusok elleni védekezés egyik fontos eszköze, ahogyan az ESET erre már korábban is figyelmeztetett.
• A válaszadók nagy többsége, 83 százalék nyilatkozta, hogy számára fontos az internetszolgáltató hitelessége, és csak megbízható szolgáltatást használnak az út során.
• Az idegen hálózatról érkező kérelmekre szintén a válaszadók döntő hányada figyel: 67 százalék azonnal lekapcsolódik róla, ha az váratlan szoftverfrissítést kér.
• A felmérésben résztvevők túlnyomó része tudatos a nyilvános Wi-fi hálózatok használatával kapcsolatban is: 83 százalék mindig kerüli az ilyen módon történő online bankolást és vásárlást.

A különféle, egyre kifinomultabb támadások miatt nem mondhatunk le a védelemről sem az otthon, de a külföldön töltött idő alatt sem. Mindig készítsünk biztonsági mentést az adatainkról lehetőleg egy nem állandóan csatlakoztatott eszközön, a mentéseinket rendszeresen ellenőrizzük le. A frissítéseket és a számítógép operációs rendszerének naprakészen tartását pedig biztonságos hálózaton keresztül végezzük. Tudatossággal és olyan biztonsági szoftver alkalmazásával, amely véd a váratlan internetes fenyegetések ellen, megelőzhető, hogy adataink idegen kézbe kerüljenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.