Hirdetés
. Hirdetés

Ilyen még nem volt: 300 drón rajzol Disney-animációkat az éjszakai égre!

|

A látványos bemutató az Intel és a Walt Disney közös produkciója.

Hirdetés

A drónok fényekkel kísért légibalettje lenyűgöző látvány. Az Intel már próbálkozott hasonlóval, amikor ötszáz drónt küldött fel az égre, hogy megdöntsön egy Guinness-rekordot.

A cég most  tovább lép. Az üdülési szezonban háromszáz Intel-drón fog az éjszakai égen repkedni a Walt Disney orlandóai szórakoztató parkjában, a Walt Disney World Resortban. Olyan LED-ekkel szerelik fel őket, amelyek több, mint négymilliárd színkombinációt képesek előállítani, és a drónok animációkat vetítenek velük az égboltra.

A háromszáz minirepülő mozgatása magas szintű koordinációt igényel, de az Intel egyik vezetője, Josh Walden magabiztosan úgy nyilatkozott, hogy cége akárhány drónt képes összehangoltan röptetni.

A gépek 36 km/órával fognak repülni, és kizárólag a földi vezérlő PC-kkel kommunikálnak, egymással nem. Az animációkat algoritmusok vezérlik, amelyek nyomon követik a drónok repülési útvonalát, és a levegőbe rajzolják a mozgóképeket. A produkcióban részt vevő Shooting Star drónt és a kiegészítő szoftver kifejezetten a bemutatóhoz fejlesztette az Intel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.