Hirdetés
. Hirdetés

Indiába megy a Sony Ericsson

|

Indiába helyezi át GSM telefonjai gyártását a Sony Ericsson. Az olcsóbb készülékekkel bővül a választék a havi 6 millió új előfizető számára.

Hirdetés

A héten tartott sajtótájékoztatóján a Sony Ericsson bejelentette: Indiába helyezi át alsó- és középkategóriás GSM mobiltelefonjainak gyártását. A termelést a helyi Hon Hai Precision nevű cégre bízzák - a vállalat birtokában vannak a Foxconn és Flextronics néven ismert gyárak. Miles Flint, a Sony Ericsson elnöke szerint világviszonylatban készülékeik kétharmadát szerződéses partnereik állítják elő. A Flextronics a második negyedévben kezdi el a telefonok gyártását, míg a Foxconn két vagy három hónappal később.

Indiában alacsonyabb költségek mellett lehet telefonokat gyártani, ugyanakkor a helyi mobilszolgáltatók igényei szerint tudják őket testre szabni. Ugyanakkor nemcsak a költségcsökkentés viszi a telefongyártókat Indiába, a legnagyobb távközlési szolgáltató, az állam tulajdonában lévő Bharat Sanchar Nigam kimondottan a helyben gyártott telefonokat részesíti előnyben. Az indiai mobilpiac növekszik a világon a leggyorsabb ütemben, havonta 6 millió új előfizetővel gyarapodik a mobilosok tábora. Egy év alatt - 2005 decembere és 2006 decembere között - 97 százalékkal 149,5 millióra nőtt az előfizetők száma.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.